Da de tre litauiske mennene ikke kom på jobb som normalt på lørdag, dro arbeidsgiveren til huset hvor de tre bor sammen i Stjørdal sentrum. Der møtte han politiet, som hadde sperret av leilighetene deres. Han ble dermed tatt med til avhør hvor han fikk vite at tre av hans ansatte var pågrepet, opplyser bedriftseieren, som ønsker å være anonym.

- Dette er karer som har stått på, møtt til rett tid og vært svært lojale. Det har aldri vært noe tull. De bor sammen, spiser sammen og har all fritid sammen. Jeg kan ikke skjønne at de har gjort noe. Det er uforståelig for meg, sier bedriftseieren.

Nekter straffskyld

I en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt søndag formiddag, går det frem at politiet vil fortsette med avhør av de siktede samt åstedsundersøkelser søndag.

Advokat Kjell Horseng forsvarer en av de fire litauerne i saken - en 43-åring.

- Klienten min har samtykket i å avgi forklaring til politiet uten å ha forsvarer tilstede. Han erkjenner ikke straffskyld i denne saken og begrunner det med at han verken har gjort noe eller vært med på å gjøre noe straffbart, sier Horseng.

Det var klokken 04.30 natt til lørdag at politiet mottok melding om en skadd mann i Lånke i Stjørdal. Det var AMK-sentralen som varslet politiet. Da patruljen kom fram til stedet, som ligger ved en gård, var mannen død. Fire litauere ble pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til det. Store områder rundt gården ble sperret av politiet, og tekniske undersøkelser gjennomført.

Venter på obduksjonsrapport

Da politiet gjennomførte en pressekonferanse i går, var de ikke sikker på identiteten til avdøde, men antok at det dreide seg om en litauer i 20-årene.

Avdøde ble obdusert lørdag, men politiet hadde søndag formiddag ennå ikke fått den foreløpige obduksjonsrapporten fra St. Olavs Hospital. De håper å få denne i løpet av dagen, ifølge pressemeldingen. Trolig vil denne rapporten kunne si noe hvordan mannen i 20-årene døde.