Jøran Stubbe Brenne og vennegjengen fra Frosta har i flere år deltatt i vømmøltoget i Verdal, og er sånn sett vant til å bygge spesielle farkoster. Men denne sommeren ønsket kameratene å lage noe som kunne flyte på vannet.

- Jeg hadde en drøm om å dra på sjøen i en sofa. Så da vi fikk materialer fra en som skulle rive låven, så hadde vi grunnlaget til en flåte, forteller Stubbe Brenne.

Donerte sliten grill

En annen venn hadde tilgang på 200 liters tønner. Svigermora til en av flåtebyggerne kunne tilby en sofa, mens besteforeldre donerte en litt sliten grill. Etter å ha satt på en 9,9 hestekrefters motor var doningen klar for vannet.

- Det tok to kvelder med bygging, og så var vi klare til å teste den fredag kveld. Vi festet to ekstra tønner for å være på den sikre siden, forteller Stubbe Brenne.

Farkosten veier formidable 800 kilo, og det måtte traktor til for å sjøsette flåtebeistet.

- Onkelen min lot oss få ha flåten festet til en blåse ved Stene camping, sier han.

Peter Kjellstrøm selger sin sjarmerende husbåt, og kan friste med båt og hytte i et og samme kjøp.

Helst rolig sjø

Første tur gikk fra Vågen på Frosta til Åsenfjorden. En liten utflukt på 20 minutter. Ikke akkurat noen Kon-Tiki-ekspedisjon, men Stubbe Brenne mener det er turene som teller.

- Det var egentlig bare for å teste den. Og den putret fint i fem-seks kilometer i timen. Vi var glade for at det ikke var så mye bølger, sier han.

Senere har det blitt flere turer med flåten som kan skilte med noen ekstra fasiliteter. Flåtebyggeren tror det lett kan være opptil ti-tolv personer om bord.

Nysgjerrige båteiere

- Vi er glade i litt spesielle prosjekter. Man må da ha noe å finne på, og lage litt show, sier Stubbe Brenne, og forteller at flåten raskt fikk oppmerksomhet.

- Det kom 10–15 båter som ville ta flåten i nærmere øyesyn. Mange som synes det var et artig påfunn og de tok bilder selvsagt, sier Stubbe Brenne.

Han lover at farkosten blir å se utenfor Frosta flere dager i sommer.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Byggingen av flåten krevde noen kvelder med arbeid, men så var farkosten klar for seilas. Foto: privat
Disse tønnene gjør at flåten flyter fint på fjorden. Foto: privat
God stemning om bord under parasollene. Foto: privat