Den ene mannen (48), varetektsfengsles i fire uker på grunn av faren for bevisforspillelse, kommer det frem i fengslingskjennelsen fra Inntrøndelag tingrett.

Den andre mannen (28) varetektsfengsles av Inntrøndelag tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud. Han har erkjent i en forklaring til politiet at han var på stedet da hendelsen skjedde, står det i fengslingskjennelsen fra Inntrøndelag tingrett. Mannen ble fengslet videre fordi etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase, og retten mente det er bevisforspillelsesfare.

Den tredje mannen (43) ble varetektsfengslet i to uker i full isolasjon, har Inntrøndelag tingrett besluttet. Den siktede mannens forklaring om hva han gjorde natten da volden skjedde kan trekkes i tvil. Retten mente det er en fare for bevisforspillelse og besluttet derfor å varetektsfengsle mannen videre, kommer det frem i fengslingskjennelsen fra Inntrøndelag tingrett.

Også den fjerde siktede i saken, en mann på 32 år, fikk forlenget varetektsfengslingen med fire uker etter kontorforretning.

Sammenkomst endte med slåsskamp

Det var rundt klokka 04.30 natt til lørdag 9. juli at politiet ble varslet av AMK-sentralen om en skadd mann i Lånke. Da politiet kom på stedet, var mannen i 20-årene død. Fire landsmenn på henholdsvis 28, 32, 43 og 48 år er siktet for grov kroppskrenkelse med dødsfølge, eller medvirkning til dette. Alle fire nekter straffskyld.

Det er tidligere kjent at de fem litauerne var samlet til en sosial sammenkomst ved en bålplass. Dette er det sentrale åstedet. Det skal på et tidspunkt ha oppstått en slåsskamp som endte med at mannen i 20-årene fikk skader. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at mannen døde av skadene han ble påført.

Vurderer rekonstruksjon

Fungerende etterforskningsleder, Tore Sparby, sier til Adresseavisen at etterforskningen fremdeles pågår for fullt i saken.

- Vi venter svar på prøver, blant annet for DNA. Det vil nok fremdeles gå en lengre periode før vi er i mål med etterforskningen, sier Sparby.

Åstedet på Lånke er fremdeles sperret av, fire uker etter dødsfallet. Politiet anser seg som ferdige med sikringen av spor på stedet.

- Men vi vil blant annet vurdere rekonstruksjon av hendelsen, og velger derfor å beholde sperringene inntil videre, forklarer etterforskningslederen.

Nekter straffskyld

Av de tre mennenes forsvarere, har kun Tore Angen være tilgjengelig for kommentar fredag. Han opplyser at hans klient aksepterer den videre varetektsfengslingen.

- Men han nekter fremdeles straffskyld. Lite tyder på at det kommer til å endre seg, sier Angen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.