Fredag morgen ble det nok en gang oppdaget et kadaver av sau i Meråker. Dyret var fortsatt varmt, og videre leting avdekket totalt seks kadaver. Disse føyer seg inn i rekken av drepte dyr i området som nå summer seg opp til totalt 60. Bjørnen som er antatt å stå bak så godt som alle disse angrepene ble tatt på fersk gjerning samme kveld.

- Rovdyret ble skutt samtidig som den jaget flere får, som var helt vettskremte, sier ordfører i Meråker, Kari Anita Furunes.

Ordføreren forteller om en fortvilt situasjon for både sau og eiere i Meråker.

- Vi vet om flere skadde dyr i terrenget, men det er umulig å lete etter disse nå med den pågående situasjonen.

Nytt søk lørdag

Ole Tuset ved Trøndelag politidistrikt opplyser om at søket etter den skadeskutte bjørnen ble gjenopptatt like etter klokken ni lørdag morgen.

Politiet oppfordrer folk i området til å være aktsomme.

Furunes har ikke kjennskap til hvor mange jegere som er på søk etter bjørnen i dag, men også hun oppfordrer personer i området til å holde seg unna det aktuelle terrenget av egen sikkerhet, men også i respekt for det som foregår i området.

- Meråkerbygg er vant til dette, og jeg vet at denne respekten finnes, sier hun.

Det er profesjonelle og dyktige jegere som nå forsøker å finne rovdyret i et veldig tett og utfordrende terreng. Uten mulighet til å kunne bruke hunder i søket, er jakten etter bjørnen en krevende oppgave.

Skaper debatt

Det store antallet drepte dyr og fellingen av rovdyret har skapt debatt i sosiale medier. Dette har ordføreren fått med seg, og hun forstår at situasjonen skaper sterke reaksjoner og følelser. Likevel vil hun be de som uttaler seg tenker seg om to ganger.

- Her er det faktisk store lidelser for dyrene, og eiere som ser at det rakner under føttene på dem. Dette har pågått i hele sommer, og lidelsene er store, ikke bare for dyrene, sier hun.

Hun ønsker å presisere at ingen ønsker denne situasjonen, men at et rovdyr som volder så mye skader krever tiltak.

- Vi har respekt for rovdyra, men man må også ha respekt for beitenæringa.

Håper på felling i dag

Av de 60 dyrene som er registrert drept, er fire av disse bekreftet drept av ulv. De resterende kadavrene er høyst trolig forårsaket av bjørnen som jaktlaget nå jakter etter.

Ordføreren forteller at det trolig er snakk om enda større tapstall.

- Ikke alle dyrene går med radiobjelle, og vi anslår at tapstallene kanskje må ganges med fire. Dette er dyr vi enda ikke har klart å finne. Dette er store tall, sier hun.

Furunes både tror og håper at jegerne vil finne bjørnen i løpet av dagen.

- Vi vet dette er krevende og vanskelig. Det jobbes hardt for at det skal bli slutt på sauelidelsene, sier hun.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.