Fengslingsperioden for den siktede 43-åringen utløp i dag. Politiet har nå besluttet å ikke be om forlenget fengsling.

- Det er ikke grunn til å holde ham fengslet lenger, slik vi ser det, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Siktelsen mot mannen opprettholdes imidlertid fortsatt, opplyser han.

Kommer kjennelser i dag

Det var rundt klokka 04.30 natt til lørdag 9. juli at politiet ble varslet av AMK-sentralen om en skadd mann i Lånke. Da politiet kom til stedet fant de en 23 år gammel litauer død. Fire landsmenn på henholdsvis 28, 32, 43 og 48 år ble pågrepet og er siktet for grov kroppskrenkelse med dødsfølge, eller medvirkning til dette. Mennene har sittet varetektsfengslet siden 11. juli med brev- og besøksforbud, medieforbud og i fullstendig isolasjon. Alle fire nekter straffskyld.

For mennene på 28, 32 og 48 år går isolasjonstiden ut i dag. Politiet begjærer nå ytterligere to uker med isolasjon - frem til varetektsperioden går ut 1. september. De mener det foreligger bevisforspillelsesfare. Dette behandles av Inntrøndelag tingrett torsdag formiddag.

Hevder han kjørte hjem

43-åringen som blir løslatt har hevdet at han ikke var til stede da avdøde mistet livet, og at han kjørte hjem. I forbindelse med lagmannsrettens behandling av den første fengslingsbegjæringen, viste politiet til at de ikke hadde fått verifisert i tilstrekkelig grad om litaueren kjørte hjem fra åstedet klokken 00.50, før voldsutøvelsen hadde skjedd, ifølge kjennelsen.

- Dere mener nå at siktede kjørte hjem fra stedet, slik han har forklart?

- Vi har jobbet med å få verifisert dette, og har ikke grunn til å tro noe annet, sier Sparby.

Vil ikke gi detaljer

Det er tidligere kjent at de fem litauerne var samlet til en sosial sammenkomst ved en bålplass ved en gård i Lånke. Dette er det sentrale åstedet. Det skal på et tidspunkt ha oppstått en slåsskamp som endte med at 23-åringen fikk skader. Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at mannen døde av skadene han ble påført.

Hvilken type vold eller våpen som eventuelt ble brukt, det ønsker ikke Sparby å si noe om av hensyn til etterforskningen.

Den avdøde og tre av de siktede bodde sammen og jobbet i samme håndverkerfirma. Den siste (32) bodde i et hus i tilknytning til gården der dødsfallet skjedde.