- Fra min lange fartstid i politikken, har jeg skillet mellom politikk og administrasjon godt under huden, sier hun.

52-åringen, opprinnelig fra Meråker, var ordfører i Trondheim for Høyre fra 1998 til 2003. Torsdag ble hun av et enstemmig formannskap i Stjørdal innstilt  som ny rådmann for kommunen. 15. september vil Stjørdal kommunestyret endelig avgjøre saken.

- Det betyr mye for meg at innstillingen fra formannskapet var enstemmig. Nå er jeg spent på behandlingen i kommunestyret, sier Slungård.

Leter etter familiebolig

For tiden er hun administrerende direktør for Ungt Entreprenørskap Norge og bosatt i Oslo med familien.

- Jeg har også en adresse i Trondheim, men nå har vi begynt å følge med på boligannonsene for en familiebolig i aksen Stjørdal Trondheim, forteller hun.

Slungård har i flere omganger vært en fremtredende Høyre-politiker og så sent som ved fylkestingsvalget i fjor, ønsket hun seg plass på fylkestinget i Sør-Trøndelag for Høyre. Rot med en forsinket flyttemelding gjorde at hun ikke var valgbar og hun mistet 5. plassen på Høyres valgliste.

Legger politikken på hylla

Nå ligger det alstå an til at hun likevel kommer tilbake til hjemlige trakter, men ikke som politiker.

- Betyr dette at du fra nå legger vekk politikken?

- Ja, det er et valg jeg måtte ta da jeg søkte stillingen. Det er ikke rom for partipolitikk i en slik jobb, sier hun.

- Hvordan ser du for deg samarbeidet med Stjørdals-ordfører Ivar Vigdenes (Sp) om du blir ansatt som rådmann?

Les også: Slungård beklager oppfordringer til vold

- Politikere som vil noe

- Jeg ser veldig frem til å samarbeide med hele kommunestyret om jeg skulle få jobben. Stjørdal har et politisk miljø som vil noe med kommunen og tar spenstige valg, for eksempel med byggingen av kulturhuset Kimen, sier Slungård.

- Hvilke utfordringer ser du for Stjørdal fra der du står nå?

- Det vil jeg ikke kommentere på nå. Jeg får avvente kommunestyrts behandling av ansettelsessaken, sier hun.

Vigdenes: - Et godt valg

Stjørdals-ordfører Vigdenes sier i en pressemelding torsdag at han er svært glad for den enstemmige tilslutningen til innstillingen om å tilby Anne Kathrine Slungård jobben som ny rådmann i Stjørdal kommune.

- Jeg er overbevist om at det vil kunne være et godt valg for framtida. Gjennom ansettelsesprosessen har Slungård dokumentert sine evner som en utviklingsorientert, handlekraftig og inspirerende leder. Det blir nå opp til kommunestyret å foreta den endelige avgjørelsen,sier han.

Han vil ikke kommentere videre på saken før kommunestyret har tatt endelig beslutning om en uke. I innstillingen heter det at stillingen skal tiltredes fra 1. januar 2017.

Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) i Stjørdal. Foto: Morten Antonsen