Det spesielle og frekke tyveriet ble oppdaget da de ansatte ved Steinkjer hagesenter kom på jobb fredag morgen i 08.00-tiden, opplyser operasjonsleder Ole Tuset ved Trøndelag politidistrikt.

- Tyveriet må ha skjedd i går kveld eller i løpet av natta, sier Tuset.

- Det er fortvilende, sier Laila Iversen, som er daglig leder ved hagesenteret.

Kuletujaer også borte

Hun opplyser at tyveriet skjedde fra senterets salgsområde utendørs. Området er inngjerdet - sågar med piggtråd, men det hindret ikke tyvene.

Iversen opplyser at de ikke har full oversikt over hva som er stjålet, men vet at blant annet at flere søyleepletrær og kuletujaer har forsvunnet. Bare søyleepletrærne koster 600 kroner stykket, så totalt har det forsvunnet verdier for flere tusen kroner.

- Vi har mye varer ute på området her, og merket at søyleepletrærne var borte fordi det ble funnet epler på den andre siden av gjerdet. Der var også gresset nedtrampet. Tyvene har bare kastet varene over gjerdet, sier hun.

Skal installere overvåkningskamera

Hagesenteret har også tidligere opplevd innbrudd.

- Vi var i en periode plaget med rusmiljøet. De stjal blant annet vekstarmaturer fra oss - sikkert i forbindelse med hasj-dyrking. Vi installerte derfor alarm i bygget. Det er lett å bryte seg inn i et hagesenter, men hvem som stjeler planter og trær - det er ikke godt å si, sier Iversen.

- Har dere overvåkningskamera på uteområdet deres?

- Nei, men det blir det nå - med bevegelsessensorer. Jeg har bedt om å få pris på det, svarer hun.

Både politiet og hagesenteret er interessert i tips fra publikum som kan føre til at de hageinteresserte tyvene blir pågrepet.

Stjal for tusener: Tre-tyvene som slo til mot Steinkjer hagesenter har stjålet for tusenvis av kroner. Ingen er forløpig tatt. Foto: Leif Arne Holme