Politiet har fredag kveld fått melding om klovner som skremte barn både i Stjørdal og Leksvik. Tidligere har folk utkledd som klovner skremt barn både i Trondheim og på Fosen ved flere anledninger.

Klokken 21.10 fredag kveld fikk politiet melding om at en hvitkledd mann med rød klovnenese jaget flere jenter i 14-årsalderen i Sandskogan i Stjørdal sentrum.

Meldingen til politiets operasjonssentral kom bare fem minutter etter en nesten tilsvarende melding fra Leksvik.

- Meldingen var at klovner skremte barn i Leksvik. Vi er kjent med at det foregår aktivitet ved ungdomsklubben der, så vi regner med at det er skjedd i tilknytning til dette, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved politiets operasjonssentral i Nord-Trøndelag.

Politiet har folk på stedet som undersøker begge episodene. De ønsker å komme i kontakt med alle som kan ha opplysninger.

- Det kan være vanskelig for oss å få fatt i de som står bak dette, sier Tiltnes, som understreker at politiet heller skulle brukt ressurser på andre ting enn slike oppdrag.

- Det er usannsynlig toskete oppførsel og straffbart.  Folk blir skikkelig skremt. Det kan være snakk om både trusler og skremmende adferd, som rammes av flere lovparagrafer, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes.