Sittende stortingsrepresentant Grande (Ap) fra Levanger fikk 71 av de 122 delegatenes stemmer. Dermed er han sikret sin fjerde periode på Stortinget.

Det har vært knyttet stor usikkerhet rundt hvem som kom til å få flest stemmer i Snåsa lørdag. Nå er Grande lettet:

- Det er godt at det endelig er over. Det har til tider vært en veldig tøff tone, og det har vært en belastning for alle, tror jeg. Men nå skal vi samle oss, sier Grande.

Mange i salen - Grande inkludert - trodde det skulle bli enda jevnere enn 71 stemmer til Levanger-mannen - mot 51 stemmer Rørvik-mannen.

Les også: Splid preget debatten under Arbeiderpartiets møte

Ingvild på topp

Ingvild Kjerkol ble valgt på førsteplass, også hun til rungende applaus fra salen med de 122 delegatene.

Kjerkol reiste seg på stolen og kastet slengkyss utover i rommet. Så fikk hun en klem av Jorid Nordmelan, som sitter ved siden av henne.

- Det føltes rett og slett deilig. På mandag starter jeg valgkampen. Den er allerede i gang, men nå er det ingen hemninger! smiler Kjerkol til Adresseavisen.

Nordmelan fikk tredjeplassen

Tredjeplassen sto mellom Jorid Nordmelan og May Britt Lagesen. Fra talestolen blir det blant annet lagt vekt på at Nordmelan har klart å stå i en vanskelig situasjon den siste tiden, og dette viser til saken om at Bjarne Håkon Hanssen skal ha forsøkt å presse henne til å trekke seg.

Nordmelan fikk 75 av stemmene, og blir altså stående på den tredjeplassen som nominasjonskomiteen ønsket henne på.

- Jeg er veldig glad, stolt og ydmyk. Nå skal vi stå på samlet, vi er ett lag med ett felles mål, sier Nordmelan rett etter at valgresultatet ble klart.

Hanssen gratulerer

Bjarne Håkon Hanssen har arbeidet aktivt for å få Terje Sørvik valgt. Ifølge flere kilder har han blant annet lagt press på Nordmelan for å få henne til å trekke seg, slik at Sørvik enklere skulle kunne komme til makta.

Når Grande nå likevel stakk av med klart flest stemmer, vil Hanssen gjerne gratulere:

- Jeg vil gjerne gratulere han. Jeg kjempet for en annen kandidat. Men flertallet bestemmer. Og Arild har kjempet godt. Jeg skal selvsagt stemme på Arbeiderpartiet og dermed på Arild, skriver Hanssen i en SMS til Adresseavisen.

Ingvild Kjerkol (t.v.) fikk solid støtte fra partiet for å fortsette fire nye år på Stortinget.
Arild Grande (t.h.) er sikret fire nye år.