E14 er rammet av et større og mindre skred. Det største skredet har skjedd ved Reinåa i Meråker kommune. Det skal være mellom 30 og 50 meter bredt. Det mindre skredet har gått lenger ned i dalen, i nærheten av kommunegrensa mellom Meråker og Stjørdal.

I en pressemelding skriver Vegvesenet at E14 åpnes klokken 17 mandag ettermiddag.

Se oversikten: Disse veiene er stengt i Trøndelag

Sperret inne

- På grunn av bedre fremdrift på ryddingen av masser enn forventet, får vi til å åpne veien igjen i dag fra kl 17-22. Så vil veien være stengt i natt fra kl 22-06 i morgen før den åpner igjen. Det vil være manuell dirigering på stedet og folk må være forberedt på at veien kan bli stengt igjen, hvis det er fare for et nytt ras. Vi har folk som vil overvåke situasjonen hele døgnet, forteller Schnell Juvik i pressemeldingen.

Tre politifolk og to sivilister ble sperret inne mellom to skred på E14. De ble hentet ut av luftambulansen natt til mandag. Først ble sivilistene tatt ut, deretter politifolkene.

- Det var veldig nære på da politipatruljen dro oppover som førsterespons. Skredet som gikk lengst vest gikk like etter at de hadde passert, sier innsatsleder Thor Inge Aas.

Geolog på stedet

Statens vegvesen kom like før klokka 10.00 med en geolog til stedet.

På vei oppover dalen er det mange oversvømte åkre. Ertsgaard camping er også rammet av oversvømmelse. Lubomir Hornak og Michal Valentiny from Slovakia bor på campingplassen og kommer ikke over til hytta.

Et mindre skred gikk også i et boligfelt i Meråker, som kalles Høefeltet. Line Horten forteller at familien ble vekket av brannvesenet natt til mandag.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.