- Tre politifolk og to sivilister er sperret inne mellom to skred på E14. De blir hentet ut av luftambulansen, sier operasjonsleder Johnny Olsen i Trøndelag politidistrikt.

Mandag morgen er alle hentet ut uskadd og fløyet til Stjørdal.

Politiet var på vei til et annet skred i boligfeltet Høefeltet i Meråker da de ble sperret inne tidlig natt til mandag. Ingen av de fem er skadet.

Flyr inn politifolk

- På vei oppover raste det bak dem. De visste ikke om det før de snudde og dro tilbake.

Det ene skredet har gått ved kommunegrensa, mens det andre har gått ved Reinåa. Begge sperrer E14.

- Det nærmest Reinåa er 30 til 50 meter bredt, mens det nærmest kommunegrensa er cirka 10 meter bredt. Det er vanskelig å anslå hvor lenge det blir stengt, sier Olsen.

Et skred har gått ved Reinåa i Nord-Trøndelag og sperrer E14. Bildet er tatt fra Meråker-siden klokken 03.56 natt til mandag. Foto: Politiet i Nord-Trøndelag

Nødetatene ble varslet om skredet i Høefeltet klokken 00.18.

- Skredet i boligfeltet er ikke så stort. Det har ikke truffet noen hus, og ingen personer er skadet. Vi har fløyet politifolk inn til Meråker som er på stedet, og vi sender også biler fra den andre siden, sier Olsen.

Brunt vann over veien

Ifølge Adresseavisens fotograf renner det brunt vann flere steder over veien. Han melder om vanskelige kjøreforhold mellom Stjørdal og Meråker.

Ved Hognesaunet er E14 oversvømt, i tillegg til de to skredene som sperrer veien i Meråker. Foto: Erling Skjervold

Natt til mandag var det ikke skiltet om at veien er stengt, verken i Stjørdal sentrum eller lenger inn mot skredstedet.

En rekke andre veier i Trøndelag er også stengt i løpet av natten.

Søndag kveld gikk det også ut melding om at jordmasser sperrer Meråkerbanen mellom Hell og Gudå. Det er uvisst når jernbanestrekningen kan åpne igjen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.