Det er Trønder-Avisa (krever innlogging) som lørdag melder at en overlege i Helse Nord-Trøndelag skal ha hatt seksuelle forhold til to tidligere pasienter samtidig.

Pasienten legen først innledet et forhold til varslet tilsynsmyndighetene. Ifølge Trønder-Avisa skjedde dette sommeren etter at kvinnen ble kjent med at legen også hadde en intim relasjon til en annen tidligere pasient.

Begge kvinnene skal ha fått helsehjelp av legen.

Kvinnen var pårørende

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag har oversendt saken til Statens helsetilsyn sentralt for vurdering.

Trønder-Avisa skriver at legen på bakgrunn av dette nylig ble bedt om å uttale seg på nytt, fordi han risikerer å miste autorisasjonen som lege.

Det første forholdet skal ha strekt seg flere år tilbake i tid. Kvinnen var pårørende til en pasient som ble innlagt ved et sykehus i Helse Nord-Trøndelag, der overlegen jobber. Etter hvert fikk kvinnen tilbud om behandling hos legen. Behandlingen foregikk ovet en begrenset periode, mens det intime forholdet varte i flere år.

Legen mener han ikke har gjort noe galt

I 2013 ble den andre kvinnen innlagt ved samme sykehus, og legen var involvert i faglige vurderinger av pasienten. Etter at hun ble utskrevet skal hun ha tatt kontakt med legen privat, og etter dette innledet de et intimt forhold.

I 2016 oppdaget den første kvinnen at legen hadde et kjæresteforhold til begge kvinnene. Hun avsluttet da det intime forholdet til mannen – og varslet tilsynsmyndighetene om det som hadde foregått.

Trønder-Avisa skriver at legen i sitt tilsvar opplyser at han ikke opplevde den først kvinnen som en pasient, men derimot som en pårørende. Legen mener heller ikke å ha gjort noe galt når det gjelder den intime relasjonen til den andre kvinnen, og skriver i sitt tilsvar at han tok kontakt med en advokat i Legeforeningen før han innledet forholdet. Advokaten mente pasient-/ behandler-relasjonen ikke var til hinder for et forhold.

Ifølge Trønder-Avisa vil Statens helsetilsyn trolig konkludere i saken på nyåret.