Politiet ble varslet om arbeidsulykken i Skogn klokken 08.50. Nødetatene ble sendt til et anleggsområde på Fiborgtangen etter melding om sprengningsulykke i nærheten av Norske Skog.

- Det har skjedd en ulykke i forbindelse med sprengning på anlegget til Biokraft ved Norske Skog. En mann i 60-årene sto for nært da det smalt, og ble truffet i ryggen av en stein, forteller innsatssleder på stedet, Stig Viken.

Mannen betegnes som lettere skadd og ligger på Levanger Sykehus for nærmere undersøkelser og observasjon.

Stabil tilstand

Ulykken skjedde i forbindelse med et mindre spregningsarbeid på Biokrafts anlegg. Det opplyser Pål Nygård, fabrikksjef i Biokraft.

- En ansatt for en underleverandør har blitt truffet av stein i ryggen i forbindelse med sprengningen. Det er ikke snakk om en veldig stor stein.

Den ansatte var ifølge Nygård oppe og gikk etter ulykken, men har blitt sendt til Levanger Sykehus for sikkerhets skyld.

Opprettes undersøkelsessak

- Arbeidstilsynet er varslet, og kommer til å gjøre nærmere undersøkelser på mandag, sier Viken.

Politiet har selv vært på stedet for å sikre området og gjøre tekniske undersøkelser. De har også tatt vitneforkaringer.

- Nå skal vi kartlegge hva som har svikta. Det skal ikke være folk så nære sprengningene at de kan bli truffet, men vi har ikke tatt stilling til noe plassering av skyld.

- En mann i 60-årene sto for nært da det smalt, og ble truffet i ryggen av en stein, forteller innsatssleder på stedet, Stig Viken. Foto: Leif Arne Holme