Politiet skriver i en pressemelding i kveld at de mottok melding klokka 17:23 om at kvinnen som onsdag ble fraktet til sykehuset i Levanger er erklært død. Kvinnens ektemann (27) ble pågrepet og siktet for å ha utøvd vold mot henne.

- Alt tyder på at siktede påførte henne skader ved å ta kvelertak på henne onsdag kveld, og skadene kommer av kvelertaket, sier lensmann Anne B. Ulvin.

Skjerper siktelsen

- Som en konsekvens av dødsfallet, skjerper politiet nå siktelsen til hennes 27-årige ektemann til forsettlig drap, skriver politiet i pressemeldingen.

På torsdag ble det klart at Inntrøndelag tingrett fant skjellig grunn til mistanke om at siktede har handlet forsettlig.

Ifølge fengslingskjennelsen trodde siktede at fornærmede var død. Retten viser også til det anslag om tidsforløpet fra han tok kvelertak på henne til nødetat ble kontaktet, noe mannen selv har forklart seg om i fengslingsmøte. Ifølge kjennelsen har mannen hatt kommunikasjon med andre i mellomtiden.

Preget kommune

Videre skriver politiet at pårørende er varslet og den avdøde kvinnen vil bli obdusert. Ordfører i Levanger og leder i Flyktningetjenesten i Levanger er også varslet.

- Både pårørende, ansatte i kommunen og innbyggere er preget av hendelsen, og Levanger kommune vil følge opp de berørte.

Ektemannen har vært i Norge i tre år og er av afrikansk opprinnelse. Han har flyktningestatus og midlertidig opphold til 2018. Kvinnen, som også kommer fra et afrikansk land, kom til Levanger for kun åtte dager siden etter å ha søkt om familiegjenforening.