En 14 år gammel gutt falt om og døde av hjertestans i Skognhallen i desember 2016. I etterkant har det vist seg at gutten ikke fikk nødvendig oppfølging etter at han tidligere hadde tatt røntgenbilder ved Sykehuset Levanger, skriver Trønder-Avisa (krever innlogging).

Unormale røntgenbilder

Røntgenbildene viste unormale funn som knyttes til dødsfallet. Guttens foreldre har klaget saken inn til helsetilsynet i Nord-Trøndelag.

- På bakgrunn av klagen har vi opprettet tilsynssak mot Sykehuset Levanger. Vi finner grunn til å stille en rekke spørsmål knyttet til helsehjelpen som gutten fikk, ikke bare i tiden forut for dødsfallet - men også flere år tilbake i tid, sier fylkeslege Marit Dypdal Kverkild til Trønder-Avisa.

Ble aldri fulgt opp

Ifølge tilsynssaken skal gutten ha oppsøkt legevakt i mars 2015 på grunn av sterke smerter i brystet. Han ble den gang henvist til røntgenundersøkelse, men funnene fra denne ble aldri utredet.

«På et senere tidspunkt fremkom det at røntgenbildet var unormalt og det ble anbefalt ytterligere utredning. Dette ble imidlertid ikke fulgt opp», står det i skrivet som Trønder-Avisa refererer fra.

Vil legge frem fakta

Sykehuset Levanger hadde i utgangspunktet frist til mandag denne uken med å svare på Fylkeslegens spørsmål rundt saken. Ifølge Trønder-Avisa har Helse Nord-Trøndelag bedt om å få fristen utvidet.

- Helse Nord-Trøndelag vil selvsagt besvare alle spørsmål så godt som mulig, og legge fram de fakta tilsynsmyndighetene etterspør. Ut over det er det vanskelig for oss å kommentere det pågående tilsynet ytterligere, sier fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag, til Trønder-Avisa.