Den siktede 24-åringen er innlagt på Brøset psykiatriske sykehus i Trondheim, og er under observasjon for å få vurdert tilregneligheten. Han har ikke blitt avhørt siden han ble pågrepet, skriver NRK.

– Etter avtale med forsvarer og de som behandler ham under observasjon, så avventer vi med nye avhør, sier politistasjonssjef i Steinkjer, Snorre Haugdahl.

– Vi må få klarhet i et eventuelt motiv, eller om dette var en handling som ble utløst i affekt eller i en psykose. Dessuten avventer vi på resultat av prøver som viser om siktede var påvirket av stoffer. Dette får vi sannsynligvis ikke før etter påske, sier Haugdahl.

24-åringens forsvarer, Rolf Christensen, bekrefter at de sannsynligvis kommer til å vente til etter påske før det blir et avhør.

– Allerede i det første avhøret var han sterkt preget. Han har en klar erindring av det som har skjedd. Jeg opplever helt klart at han forstår hva han har gjort, og rekkevidden av det, sier Christensen.

Mannen er siktet for å ha drept sin 60 år gamle far på åpen gate 30. mars. Faren døde kort tid etter han skal ha blitt slått med en stump gjenstand, ifølge Trønder-Avisa.