Vodkaen hadde russisk skrift på etikettene. Foto: Tollvesenet

- Det er lenge siden vi har gjort et så stort beslag av sprit. Bilen ble stanset under en kontroll på Ådalsvollen. Tollerne fant 6 paller med til sammen 2880 liter vodka, sier seksjonssjef i Tollregion Midt-Norge, Bjørn Arild Sørli.

1,2 millioner i avgiftsunndragelse

Fire personer fra Litauen fremstilles for fengsling i Steinkjer i dag. Smuglingen utgjør 1,2 millioner kroner i avgiftsunndragelse.

Les også: Hadde sokk full av disse tablettene gjemt i trusa

To av mennene satt i den svenskregistrerte lastebilen, mens de to andre kjørte en bil sammen med lastebilen.

Ikke godt skjult

- Lasten var ikke spesielt godt skjult. De hadde satt noen møbler foran pallene, men det var ingen vanskelig oppgave for tollerne å avdekke vodkaen som hadde russisk skrift på etikettene. Mennene opplyste at de skulle til Trondheim, men vi vet ikke om det er tilfellet, sier Sørli.

Mennene opplyste at de skulle til Trondheim, men vi vet ikke om det er tilfellet, sier Sørli. Foto: Jens Petter Søraa

Les også: Så mye koster det deg å smugle over grensa

Stort beslag

I Midt-Norge er det ikke avdekket store smuglerlaster med brennevin den siste tiden, men det er en tendens sørpå at folk kommer med store biler fulle av øl, vin og brennevin.

Smuglingen utgjør 1,2 millioner kroner i avgiftsunndragelse. Foto: Tollvesenet

Les også: Smugler hadde elektrosjokkvåpen i bilen

- Dette er den andre lastebilen vi har tatt i Midt-Norge den siste tiden. Den andre var en blanding av øl, vin og brennevin. Tirsdagens beslag er stort også på landsbasis, sier Sørli.

Les også: Tatt med 2376 liter øl