Etter tre måneders byggetid og noen små forsinkelser åpnet tirsdag det eksklusive sykkelhotellet i Stjørdal. Hotellet har plass til 80 sykler og er plassert i umiddelbar nærhet til Stjørdal stasjon.

SE HVORDAN DET FUNGERER I VIDEOEN OVER

Med det nye hotellet håper man å få frigjort areal rundt stasjonsområdet der det frem til nå har stått sykler overalt. Foto: Christine Schefte

Tilrettelegger for reisende

Hotellet er et samarbeidsprosjekt mellom Bane Nor og Nord-Trøndelag fylkeskommune. Prislappen er 1,7 millioner kroner.

- Vi opplever en stor økning i antall passasjerer som bruker buss og tog. Med dette hotellet legger vi til rette for en bedre reise, sier regionleder Tore Arntzen i Bane Nor Eiendom.

Åpningen ble foretatt av Rune Larsen i trafikksikkerhetsutvalget i Stjørdal som syklet over båndet til stasjonssjef Vibeke Stav og Tore Arntzen fra Bane Nor Eiendom. Kultursjef i Stjørdal kommune, Jarle Førde, spilte fanfare i hotelldøra. Foto: Christine Schefte

For å parkere her må man først registrere seg som bruker. Prisen er 50 kroner per måned. Døren åpnes ved hjelp av mobiltelefonen.

- Dette er det åttende sykkelhotellet vi har bygd i Norge, men dette er det eneste nord for Lillestrøm, presiserer Arntzen.

Hotellet består av betong, glass og sponflis som er brent og oljet. Arkitekt Odd Byberg har tegnet bygget.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.