Ifølge dommen i Inntrøndelag tingrett kjørte hun med svært høy promille på dagtid. Kvinnen kjørte i grøfta. Det oppstod kun materielle skader, men kjøreturen kunne fått langt alvorligere konsekvenser.

Les også: Drakk av smuglervarene og forårsaket ulykke på vei hjem fra harrytur

Fengselsstraff

- Retten har under noe tvil kommet til at straffen skal settes som foreslått til fengsel i 36 dager. Tvilen skyldes at siktede er alene med omsorgen for et barn. Uten tilståelse ville fengselsstraffen blitt satt til 45 dager, heter det i dommen fra tingretten.

Les også: Foreslår å inndra kjøretøyet til ruskjørere med høy promille

5000 kroner i bot

I tillegg får kvinnen en bot på 5000 kroner og er fratatt førerkortet for tre år. Kvinnen som bor i en kommune i Nord-Trøndelag, er tidligere ustraffet.

Les også: Klarte såvidt å blåse i promilletest

Analysen av blodprøven som ble tatt to timer etter kjøringen viste et alkoholnivå på 3,18 i promille. Vegtrafikkloven sier at straffen for kjøring med over 1,2 i promille medfører bot og ubetinget fengsel.

- Kjøreturen hun nå dømmes for skjedde på dagtid, på trafikkert vei og over en ikke ubetydelig strekning. Hun har ved sin handling utsatt seg selv og sine medtrafikkanter for betydelig fare. Det fremstår som tilfeldig og utenfor siktedes kontroll at kjøreturen ikke fikk langt alvorligere konsekvenser. Disse forholdene vektlegges i skjerpende retning ved straffeutmålingen, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Livsfarlig

Ifølge promille.no medfører en promille på mellom 3,0 og 3,9 svekkelse av blærekontroll, åndedrett og hjerterytme og kan medføre alvorlig depresjon, tap av bevissthet og død.

Les også: I dette landet er det påbudt med promilletest i hanskerommet

Også annen kvinne dømt

En annen kvinne bosatt i Nord-Trøndelag er dømt til 21 dagers fengsel og en bot på 15 000 kroner for kjøring med en promille på 1,19. Også her endte kjøreturen i grøfta med store materielle skader. Kvinnen kan ta ny førerprøve om to år for å få tilbake sertifikatet.

Les også: Må betale bot på 130 000 kroner etter promillekjøring