- Vi oppdaget at det røyk to plasser på eiendommen. Vinden står på fra sørøst, så det sprer seg med lynets hastighet, sier Anne-Lise Arntsen.

Hun og mannen Jarle Magnar Svein Arntsen bor på gården Høgda mellom Ottersøy og Holand. De fikk hjelp av naboene da lyngbrannen i Nærøy nærmet seg.

- Naboene kom øyeblikkelig for å hjelpe til. Vi tok hageslangen og pøste på med det vi kunne. Vi ringte brannvesenet som kom fort og fikk slukket rundt husene.

Ti meter unna garasjen

Flere hus er evakuert i området, og skogbrannhelikopteret er satt inn i slukkingsarbeidet. Mannskaper fra Nærøy, Vikna og Terråk er kalt ut.

Da Adresseavisen snakket med Anne-Lise Arntsen klokken 12.45 tok brannen ved huset seg opp igjen.

- Det begynner stadig vekk å brenne, så vi må holde vakt. For noen minutter siden var det et branntilløp bare ti meter unna drivhuset og garasjen.

- Det brenner overalt

En brannbil står parkert ved eiendommen. Ifølge Arntsen bruker brannvesenet både sjøvann og av deres drikkevann oppe på fjellet i slukkingsarbeidet.

- Det brenner overalt rundt her, men det ser ut som de har kontroll på husene. Brannen sprer seg veldig fort oppover og mot bebyggelsen lenger ut. Vi får håpe at de greier å berge husene der.