Etter å ha drevet med slukking natten gjennom begynner brannmannskapene tirsdag morgen å få god kontroll på lyngbrannen i Nærøy.

- De åpne flammene er helt slukket, og det er ingen fare for hus og verdier, sier innsatsleder på stedet, Sten Svarliaunet, til Adresseavisen.

Ulmer fortsatt

Likevel er det fortsatt arbeid som gjenstår før politiet, brannvesenet og Sivilforsvaret kan si seg ferdig.

- Det ulmer langt ned i lyngen, derfor ryker det fortsatt litt. Vi skal opp med helikopter om en stund og ta en kikk, og utover dagen så får vi ta en vurdering på når vi skal «friskmelde» stedet og si at dette er over, sier Svarliaunet.

Skryter av Sivilforsvaret

Svarliaunet sier det totalt har vært 70 stykker i arbeid natt til tirsdag. Brannmannskaper fra flere kommuner har deltatt i arbeidet med slukkingen siden brannen startet mandag formiddag.

- Det lokale brannvesenet fikk veldig tidlig bistand fra nabokommuner. Nøyaktig hvor mange kommuner vet jeg ikke, men det er mellom seks og åtte, sier Svarliaunet.

I tillegg til politi og brannvesen, var Sivilforsvaret sterk delaktige i slukkingen.

- Sivilforsvaret har vært helt avgjørende. De er veldig flinke, har god struktur, er lette å forholde seg til, og er alltid på tilbudssida, sier Svarliaunet.