Klokken 06.42 fikk politiet melding om en kraftig brann i Løsmarka i Steinkjer. Klokken 07.15 bekrefter politiet på stedet at et garasjeanlegg har brent ned. Adresseavisens fotograf får opplyst at tre biler er totalskadd.

- Det kom svart røyk fra de tre garasjen som brant, og vi kjente lukta helt hit til politihuset. Vi anmodet den tekniske vakta i kommunen om å sende ut beskjed til beboerne om å lukke vinduer og stenge ventilasjonsanlegg, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Trøndelag politidistrikt.

Steinkjer røyklagt

Klokken 06.55 varslet brannvesenet at foretok en kontrollert nedbrenning. Da var tre garasjer og tre biler totalskadd.

Den kraftige brannen førte til at store deler av Steinkjer ble røyklagt.

- Garasjene ligger ved boliger, men det var ikke fare for spredning. Det sto biler både inni og utenfor, og flere av dem har fått skader.

Flere biler ble totalskadd i garasjebrann i Løsmarka. Foto: LEIF ARNE HOLME

- Må få unna 17. mai

Politiet kjenner ikke til årsaken til brannen. Flere vitner skal etter hvert avhøres.

- Vi får ikke undersøkt åstedet i dag. Det må bli kaldt og vi må få unna 17. mai først, sier Tiltnes.

Blusset opp igjen

Like før klokka 15.00 ble det meldt at brannen hadde blusset opp. Brannvesenet var på stedet og fortalte at det var litt røyk.

Onsdag kveld opplyser operasjonsleder Rune Reinsborg ved Trøndelag politidistrikt at det var noen papirblader som hadde tatt fyr, men at dette ble snarlig slukket.

- Brannfaren er over, og brannvesen er ikke lenger på stedet. Det som gjenstår nå er åstedsundersøkelser, noe som vil bli gjort når stedet er egnet til dette, sier Reinsborg.