Trøndelag politidistrikt melder på Twitter at Sea King-helikopter er på tur inn i området Høylandet og Overhalla nordvest for Øyvatnet for å lete etter ei kvinne i 60-årene som har gått seg bort. Hun har vært ute i hele dag.

- Hun ringte politiet selv ved 16.30-tiden. Hun er på hyttetur med mannen sin, men hadde mistet oversikten hvor hun befant seg. Ved 17.30-tiden var hun i kontakt med mannen sin, og fortalte hvor hun cirka trodde hun var. Men nå er mobilen uten strøm, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes.

- Hvordan er tilstanden hennes?

- Hun er ved godt mot, men sliten. Men det er godt vær, sier han.

Ved 20-tiden hadde helikopteret vært over området uten funn, så nå settes bakkemannskapene inn forteller Tiltnes.

Ifølge Namdalsavisa er Sivilforsvaret også kalt inn for å bistå i leteaksjonen. Nord Trøndelag Sivilforsvarsdistrikt bistår nå med 19 personer fra avdelingen FIG Grong i leteaksjonen i Skrøyvdalen. I tillegg er mannskaper fra MRE på vei fra Steinkjer for å etablere kommandoplass for skadestedsleder i søksområdet.

Tiltnes sier til Adresseavisen ved 21.30-tiden at både helikopter og folk til fots leter i området. Det er såpass ulendt i fjellterrenget at det ikke er mulig å bruke noe annet enn føtter og helikopter i letingen.

- Foruten mannskaper har vi politihund i området, og redningshunder er utkalt. Vi har noen holdepunkter hvor vi leter utfra, men det er et ganske stort område, sier Tiltnes.

Letingen fortsetter utover kvelden og natta.