Politiet fikk i 03.00-tiden natt til onsdag melding om en ordensforstyrrelse i bolig på Ørmelen i Verdal og rykket ut. De fant da en mann i 20-årene alvorlig skadd. Han fikk førstehjelp på stedet, og ble deretter sendt til Sykehuset Levanger, ifølge en pressemelding fra lensmann Knut Olav Røstad i Verdal.

- Vi kan ikke si noe mer om tilstanden hans på nåværende tidspunkt, annet enn at han var stygt forslått og skikkelig banket opp, sa operasjonsleder Dag Hjulstad til Adresseavisen om saken i dag tidlig.

Politiet vil ha tips i saken

Mannen ble senere overført til St. Olavs Hospital. Politiet var i dag i kontakt med behandlende lege, og legen orienterte da om at tilstanden til mannen er kritisk, går det videre frem av pressemeldingen.

- Åstedet ble i natt og i dag etterforsket av kriminalteknikere. Gjerningsperson(er) er ikke kjent og politiet går nå bredt ut med etterforskning, og det pågår avhør. Det foregår rundspørring og det vil de fortsette med, skrev lensmannen i pressemeldingen klokken 14.

Vil ikke si noe om skader

Klokken 14.50 opplyser Røstad at en mann er pågrepet i saken. Han er siktet for grov kroppsskade og vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen.

- Han ble pågrepet litt før klokken 14.00 i Verdal. Han er siktet for å ha utøvd denne volden, sier lensmannen til Adresseavisen.

- Hva slags relasjon har han til fornærmede?

- Det kjenner jeg ikke til, sier Røstad.

Lensmannen ønsker ikke i pressemeldingen å gå innpå hvilke skader mannen er påført, men de skal være alvorlige.

Da Adresseavisen snakket med Røstad 17.45 onsdag kveld satt mannen i 30-årene fortsatt i avhør.

- Jeg kjenner ikke til om han har erkjent noe, eller om det er oppgitt noe motiv for volden. Avhør både av siktede og andre vitner pågår fortsatt, sier Røstad.

De to involverte er begge kjenninger av politiet.

Politiet ønsker tips i saken og kan kontaktes på 02800.