Torsdag ble mannen som er siktet for grov kroppskade etter en voldsepisode i Verdal varetektsfengslet i fire uker. I fengslingskjennelsen kommer det frem at mannen har forklart at fornærmede selv skal ha påført seg selv skadene.

«Etter rettens syn, er det på nåværende tidspunkt på bakgrunn av tidsforløpet i saken ikke grunnlag til å feste lit til siktedes forklaring om at fornærmede selv skal ha påført seg skadene,» skriver Inntrøndelag tingrett i fengslingskjennelsen.

Mannen har forklart at han dro fra boligen da politiet kom, ifølge kjennelsen.

- Vi observerte en person som dro fra stedet, sier lensmann i Verdal, Knut Olav Røstad.

Erkjenner ikke straffskyld

Det var i 03-tiden natt til onsdag at politiet fikk melding om en ordensforstyrrelse i en bolig i Verdal. De rykket ut og fant en mann alvorlig skadd. En mann ble pågrepet omtrent klokken 14 onsdag i forbindelse med saken. Han er siktet for grov kroppskrenkelse.

Den siktede erkjenner ikke å ha utøvd grov vold og har forklart at fornærmede var oppegående da han forlot ham.

- Han erkjenner å ha utøvd vold mot fornærmede, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, som er for grov vold, sa advokat Theo Dretvik, som torsdag var den siktede mannens forsvarer i fengslingsmøte. Han opplyser fredag at advokat Steinar Wiik Sørvik er nye forsvarer i saken.

Lensmann Røstad ønsker ikke kommentere ut over det hva den siktede har forklart.

- Vi etterforsker saken bredt, sier Røstad.

Alvorlig skadd

Han vil heller ikke kommentere hvilke type skader den fornærmede har. Mannen er fortsatt innlagt ved St. Olavs Hospital med alvorlige skader.

- Vi må vente med å avhøre han til han er frisk nok, sier Røstad.

Adresseavisen har fredag forsøkt flere ganger å komme i kontakt med Sørvik uten å lykkes.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter