Det skriver Namdalsavisa og  Trønder-Avisa lørdag. DDE feirer 25-årsjubileet med tre konserter på tre dager i Murmansk, Bergen og Mo i Rana.

Bassist Evind Berre hadde planlagt konserten og var lettet da alt gikk som det skulle.

– Nå er vi glad og lykkelig etter en vel gjennomført konsert. Vi feirer med champagne. Det er jo fantastisk –  her var det allsang fra en omtrent fullsatt sal. Det betyr rundt 200 personer, hvor kanskje en fjerdedel var russere. Resten av publikum var ivrige nordmenn som enten bor i Murmansk-området eller som hadde tatt turen over grensa fra Kirkenes, uttalte bassist Eivind Berre til Namdalsavisa etter konserten.

Googlet tekstene

Ifølge Berre observerte bandet flere russere som hadde googlet tekstene og sto med mobilen og sang.

Konserten startet med en samtale mellom Hans-Wilhelm Steinfeld og Bjarne Brøndbo på scenen.

– Det funket bra ut fra forutsetningene. Seansen varte 15-20 minutter, og vi fikk tilbakemelding på at folk satte pris på praten og perspektivet den ga oss, sier Berre til Namdalsavisa.

- Åpnet dører

Lørdag skal Brøndbo og co. besøke havneområdet og et museum før kursen settes til Mo i Rana og ny konsert.

De skal også lage en dokumentar om sangen «Vinsjan på kaia».

- Det er en sang som åpna dører for oss i 1993, og den er fortsatt en bærebjelke på konserter, sa Berre til Adresseavisen før reisen.

Gjennom dokumentaren vil DDE utforske historien bak sangen som i 2015 tok førsteplassen på Dagsavisens kåring «de 20 beste sangene om Norge».

- Vi vil utforske hva det er med det tidsbildet som beskrives som man kjenner seg igjen i. Det var en sterk forbindelse mellom Namsos og Mo i Rana og Bergen, og sjømannslivet har hatt en stor innvirkning på Namsos-musikken, utdypet Berre overfor Adresseavisen.

NRK er også med til Murmansk og skal sende et lengre innslag på Lørdagsrevyen.

LES ANMELDELSEN AV TEATERSTYKKET: «Vinsjan på kaia»