Mannen som skal ha blitt banket opp natt til 7. juni har vært i kunstig koma på St. Olavs Hospital siden hendelsen. Nå er mannen våken, og politiet skal ha avhørt han. Det skriver Trønder-Avisa.

Sikrere på siktelsen

Den siktede i saken, en mann i 30-årene, skal ha sonet flere fengselsstraffer for vold. Etter avhør med det 24 år gamle offeret sier etterforskningsleder Tor Klevmo til Trønder-Avisa at de er enda mer sikre på at de har riktig gjerningsmann.

- Fortsatt gjenstår det noen vitneavhør og undersøkelser, men vi er relativt sikre på at vi har riktig gjerningsmann, sier Klevmo.

Erkjenner ikke grov vold

Den siktede mannen, som er varetekstfengslet i fire uker, erkjenner ikke å ha utøvd grov vold.

- Han erkjenner å ha utøvd vold mot fornærmede, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, som er for grov vold, sier Dretvik.

Ifølge Roger Theodor Nyeng Dretvik, som var siktedes forsvarer under fengslingsmøtet, har hans klient forklart at han snakket med fornærmede etter voldsutøvelsen, og at han da virket oppegående.

- Han kjenner seg ikke igjen at han har skadet fornærmede så alvorlig som siktelsen hevder, sier Dretvik.

Den siktede har forklart at fornærmede selv skal ha påført seg skadene, men Inntrøndelag tingrett så ikke grunnlag til å feste lit til denne forklaringen.