- Jeg skulle gjerne ha ligget og duppet ved havet på Mallorca nå. I stedet sitter vi her og ser på regnværet utenfor terminalbygget på Værnes, sier Roar Grande.

Han og familien skulle egentlig ha reist fra Værnes til den spanske ferieøya klokken 7.00 tirsdag morgen, men klokken 14.10 var de fortsatt på flyplassen.

- Etter sigende har flyet en skade etter sammenstøt med fugl, men vi har ikke observert noe aktivitet ved flyet på hele formiddagen, sier Grande.

- Problem etter sammenstøt med fugler

Charterselskapet Thomas Cook bekrefter at det er problemer med et fly på Værnes.

- Det stemmer at vi har problemer med et fly på Værnes etter sammenstøt med fugler. Vi jobber med å få tak i et nytt fly som kan bringe passasjerene til Palma, sier kommunikasjonssjef Torben Andersen i Thomas Cook.

- Vi vil orientere våre gjester som fort vi kan, sier kommunikasjonssjef Torben Andersen i charterselskapet Thomas Cook Foto: Thomas Cook Airlines

Sender et av sine egne fly

Charterselskapet vil nå sende et av sine egne fly fra Sverige for å plukke opp de som venter på Værnes.

- Akkurat nå er flyet på vei til en svensk lufthavn. Den eksakte tidsplanen for flyets ferd videre til Trondheim er ennå ikke helt på plass, sier Andersen.

- Oppgitt stemning

På Værnes begynner Roar Grande å bli lei av å vente.

- Vi sto opp klokken kvart på fire i natt, og skulle egentlig ha landet på Mallorca klokken 11.00. Istedet mister vi nå en hel dag av ferien vår, sier han.

- Hvordan er stemninga blan passasjerene?

- Stemninga er litt hoderystende og lett oppgitt, men vi skjønner det tar noen timer å bytte fly. Nå venter vi på ny informasjon om hva som skjer videre, sier Grande.

- Vil orientere så fort vi kan

- Vi vil orientere våre gjester som fort vi kan. Jeg forventer at denne informasjonen er klar i løpet av en time eller to. Vi gjør alt vi kan for gjøre forsinkelsen så kort som mulig, sier Andersen til Adresseavisen klokken 13.30.

- Stipulert avgangstid klokken 20.00

Klokken 15.05 skriver Roar Grande følgende i en SMS til Adresseavisen:

- Da fikk vi nettopp beskjed over høyttaler om stipulert avgangstid med nytt fly kl 20.00. Ingen jubel her på Værnes av den grunn.