Spicer ønsker angivelig å spille en mer strategisk rolle i president Donald Trumps administrasjon og vil dermed ikke lenger bli å se under de daglige pressekonferansene i Det hvite hus, ifølge Politico og Bloomberg News.

Flere kilder opplyser at Spicer alt har tatt kontakt med mulige etterfølgere til rollen som pressetalsmann for Trump.

- Vi har bedt om input fra mange mennesker i forbindelse med at vi ønsker å utvide vår kommunikasjonsoperasjon, sier Spicers nestkommanderende, Sarah Huckabee Sanders.

Blant dem Det hvite hus skal ha vært i kontakt med, er den konservative radioverten Laura Ingraham og Daily Mail-redaktøren David Martosko.

Uforglemmelig parodi

Spicers daglige pressekonferanser vil trolig bli dypt savnet av mange, ikke minst av staben i det populære TV-programmet «Saturday Night Live» der Melissa McCarthy har gjort noen uforglemmelige parodier av ham.

Pressetalsmannen krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus til å himle oppgitt med øynene mer enn en gang.

Ikke direkte

De siste ukene har det også blitt stadig færre av de TV-sendte pressekonferansene, ettersom Spicer har nektet direkte TV- og radiooverføring fra dem. Begrunnelsen han ga var at det var Trumps stemme som skulle høres, ikke hans egen.

- Det er dager da jeg bestemmer at det er presidenten som skal høres og som skal informere om sine prioriteringer, sa Spicer mandag.

«Fake News»

Trump har fra første dag i Det hvite hus anklaget amerikanske medier for å komme med urettmessig kritikk og bringe «Fake News», falske nyheter, om ham og hans politikk, og i mai truet han med helt å stanse de daglige pressekonferansene i Det hvite hus.

Ifølge kilder i administrasjonen har han også vært misfornøyd med sin egen kommunikasjonsavdeling for at de ikke har lyktes med å dempe kritikken, blant annet i forbindelse med sparkingen av FBI-sjef James Comey.

Trump foretrekker å kommunisere med omverdenen via Twitter , der han daglig og uimotsagt kommer med krasse utfall mot alt og alle som går ham imot, ofte i store bokstaver og etterfulgt av utropstegn.