Fredag morgen meldte politiet i Trøndelag på Twitter at de hadde startet etterforskning i forbindelse med et mistenkelig dødsfall i Steinkjer.

- Vi konstaterer at det er et mistenkelig dødsfall og jobber ut i fra det med teknisk og taktisk etterforskning. Vi skal gjøre avhør av personer som kan ha opplysninger i saken, sa fungerende stasjonssjef i Steinkjer, Gunnar A. Solli.

Ble varslet av AMK

De to personene, en mann og en kvinne, som ble pågrepet fikk status som siktet.

- Den statusen får man automatisk når man blir pågrepet i en slik sak, sier Solli.

Etterforskningsleder Leif Gundersen ved Trøndelag politidistrikt opplyser at politiet litt over klokken 05.00 fredag morgen ble varslet av AMK-sentralen om en livløs kvinne på en adresse i Steinkjer.

- Politiet rykket ut og da var ambulansepersonellet på stedet allerede. Det ble gitt livreddende førstehjelp, men kvinnen ble erklært død på stedet, sier Gundersen, og legger til:

- Opplysninger som vi innhentet på stedet og senere i avhørs form gjorde at vi gikk til pågripelse av to personer.

Nekter straffeskyld

Etterforskningslederen påpekte da at politiet ennå ikke kan fastslå om det er snakk om et naturlig dødsfall, eller om den døde kvinnen er utsatt for noe straffbart.

- Vi har karakteriserer dette som et mistenkelig dødsfall, forklarer han.

Advokat Anders Kjøren forsvarer en av de pågrepne i saken - en kvinne. Han har hatt en kort prat med henne før hun skal avhøres om saken fredag.

- Hun avviser å ha noe med dette å gjøre med og nekter straffskyld, sier Kjøren.

Advokat Eli Anne Krystad er oppnevnt som forsvarer for den pågrepne mannen. Etter et kort avhør fredag, vil politiet gjennomføre et nytt avhør med mannen lørdag.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter politiets siktelse. Han har forklart det han vet om saken, sier Krystad til NTB.

Nabo som varslet

Det var en nabo til boligen hvor kvinnen ble funnet død som varslet AMK-sentralen fredag morgen, opplyser Gundersen.

Om det var andre tilstede i boligen foruten ambulansepersonellet da politiet ankom fredag morgen - det vil ikke etterforskningslederen opplyse.

De to som er pågrepet ble imidlertid arrestert på andre adresser fredag formiddag.

- Er det noen relasjon mellom disse to og avdøde?

- Ja, det er noen relasjoner, sier Gundersen - uten å ville utdype dette.

Skal obduseres

Fredag ettermiddag opplyser politiet i en pressemelding at politiet i en innledende fase har gjennomført flere undersøkelser av både teknisk og taktisk art, og det er funn herfra som gjør at en mann og en kvinne er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 281 - for uaktsomt å ha forvoldt en annens død. Dette er en kvinne i 50-årene bosatt i Steinkjer.

Videre i pressemeldingen melder politiet at de to siktede inntil videre blir sittende i varetekt i påvente av ytterligere etterforskningsskritt. Politiet fortsetter etterforskningen gjennom helga, og kvinnen vil bli obdusert.