Nord universitet gir tilbud til 4315 kvalifiserte søkere under Samordna opptak for studieåret 2017/2018.

- Vi er fornøyd med at vi kan tilby flere søkere en studieplass ved Nord universitet i år enn i fjor. Det er gledelig for den enkelte søker, universitetet og for samfunnet at flere får mulighet til å studere det de har interesse for, sier prorektor for utdanning ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen.

Helsefag populært som aldri før

Studietilbudene innenfor det helsefaglige utdanningsområdet er svært populære. 610 søkere får tilbud om en studieplass ved sykepleierutdanningen. Også utdanninger innenfor barnevern, sosialt arbeid, samt spill- opplevelsesteknologi er attraktive blant søkerne, sier Solheim Hansen.

- Det står rundt 2000 på venteliste for å bli sykepleier hos oss. Da er alle medregnet, både de som har det som førsteprioritet og de som har det som andre og tredjevalg, sier Solheim Hansen.

70 ledige plasser på lærerutdanninga

Nord universitet gir om lag 200 søkere tilbud om studieplass innenfor grunnskolelærerutdanning.

- Tilbudstallene er lavere enn vi hadde forventet til grunnskolelærer for 1. til 7. trinn. Her har vi 70 ledige plasser. En del studerer matte i sommer for å klare kravet til fire i matte, sier Solheim Hansen.

Innenfor det økonomisk administrative området gir Nord universitet 1037 søkere tilbud om studieplass. Interessen for blågrønne utdanninger er god. Studiet i Havbruksdrift og ledelse har nær fire søkere per studieplass, og flere andre studier møter stor interesse blant søkerne.

Minner om fristen

Prorektor Hanne Solheim Hansen har en klar oppfordring:

- Det er viktig å takke ja til studieplassen i Samordna opptak, senest innen 26. juli, sier hun.

Det er fortsatt ledige plasser på enkelte studier under Samordna opptak og Lokalt opptak.

Oversikten over opptakstall samt ledige studieplasser finnes på www.samordnaopptak.no og www.nord.no/no/studier/ledige-studieplasser/