- Det har i dag mandag morgen vært en uønsket hendelse utenfor Namsos ungdomsskole. En elev er skadet og er under behandling ved Sykehuset Namsos. En mistenkt er tatt hånd om av politiet og vil bli avhørt. Politiet er ansvarlig for den videre oppfølgingen av hendelsen, skriver ungdomsskolen på sine hjemmesider.

Lensmann i Namsos, Svenn Ingar Viken, opplyser at en person er siktet for kroppsskade etter hendelsen.

- Inn til avhør

- Vi fikk melding om hendelsen fra rektor ved skolen like før klokka 09.00 i dag. Det vi kan si er at det har vært en voldshendelse ved ungdomsskolen. Da vi ankom stedet var den fornærmede tatt hånd om av helsepersonell. Vi fikk beslutning om pågripelse, og en person er nå pågrepet og tatt inn til avhør, sier etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen hos politiet i Namsos til Namdalsavisa.

- Er vedkommende som er pågrepet også elev ved skolen?

- Det kan jeg ikke uttale meg om.

- Hva kan du si om skadeomfanget?

- Den fornærmede er tatt hånd om av helsepersonell. Noe mer enn det kan jeg ikke si. Vi er veldig, veldig tidlig i etterforskninga og må kartlegge og ta avhør av eventuelle vitner for å få klarhet i hva som har skjedd, sier Juliussen.

- Skadd i ansiktet

Overfor Adresseavisen opplyser etterforskningslederen at hun ikke vet noe om tilstanden til den skadde, men opplyser til Namdalsavisa at eleven ikke er livstruende skadd.

Rektor ved Namsos ungdomsskole, Grete Mo, opplyser at eleven er skadd i ansiktet og er ikke livstruende skadd. Ifølge rektoren skal det ha blitt brukt en gjenstand i forbindelse med hendelsen. Den siktede personer er, ifølge rektoren, ikke elev ved skolen.

Ifølge NRK Trøndelag har skoleeleven fått sydd 25 sting i ansiktet. NRK har snakket med gutten som sier han har det veldig vondt, og han håper politiet ordner opp i saken. Han sier videre at ungdommen som angrep gjorde det fordi han ville i fengsel.

Erkjenner å ha gjort skade

Advokat Rolf Christensen er oppnevnet som den siktedes forsvarer. Han sitter i avhør med den siktede når Adresseavisen snakker med han.

- Han erkjenner at han har kroppskrenket, eller skadet personen i saken. Faktum er dermed på det rene, sier Christensen.

- Betyr det at han også erkjenner straffeskyld?

- Jeg ønsker ikke å kommentere motiv og bakgrunn for handlingen nærmere, bare at han bekrefter selve handlingen, sier Christensen.

Mandagskveld opplyser Christensen til Namdalsavisa at begge guttene er av utenlandsk opprinnelse. De skal ifølge forsvareren ha visst av hverandre, men de er ikke i familie. På spørsmål om de har vært lenge i Norge sier Christensen at det har ikke hans klient. Det vises til at han snakker dårlig norsk, og at avhørene er gjennomført med tolk til stede.

Kontakt med vitner

Politiet skriver i en pressemelding at de har gjennomført avhør i saken, blant annet av den fornærmede.

«Som en naturlig del av denne etterforskningen skal politiet blant annet se på eventuell relasjon mellom de to, og hva som kan ha vært forløpet for hendelsen. Ingen av de to er kjente for politiet fra før. Fornærmede er elev ved skolen, mens siktede ikke er det,» skriver politiet i pressemeldingen.

- Er det brukt våpen i forbindelse med voldshendelsen?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier etterforskningsleder Juliussen.

Hun gjør det samtidig klart at politiet gjerne vil ha kontakt med personer som var vitner til hendelsen.

- Hvor ble den mistenkte pågrepet av politiet?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier hun videre.

- Få til stede

Rektor Mo sier at de har informert klassene på skolen om hendelsen. Alle som er direkte berørt av hendelsen er også varslet.

- Dette skjedde rett før skolen startet og de fleste hadde gått inn. Det er derfor ikke mange som har sett det som skjedde, sier Mo.

Tar vare på elevene

Rektoren sier at de har god oversikt over det som har skjedd og at de nå forsøker å roe situasjonen. Kommunens kriseteam bistår også med å ta vare på personer som er direkte berørt.

- Elever som har behov for å snakke om hendelsen kan kontakte sin kontaktlærer som vil bistå med oppfølging. Undervisningen ved Namsos Ungdomsskole fortsetter som vanlig, skriver skolen på sine hjemmesider.