1. Den viktigste politiske seieren de siste fire år?

Svar: At ny E6 gjennom Trøndelag ble med i det nye veiselskapet Nye Veier AS, og at E6 både sør og nord for Trondheim skal bygges ferdig innen 2028 med gjennomgående fire felt og 110 km/h-grense.

2. Den viktigste saken neste fire år?

Svar: Å få fjernet eiendomsskatten. Eiendomsskatten er den mest usosiale skatten vi har, en skatt som ikke tar hensyn til hvor mye eller hvor lite en person tjener eller har. De fleste kommunene i Trøndelag har eiendomsskatt, det er således en skatt som rammer svært mange trøndere.

3. Ditt politiske forbilde? (Hvorfor)

Svar: Margaret Thatcher. Hun kalte en spade for en spade, og stod for en «opprydding» i Storbritannia på 80-tallet som var helt nødvendig, og som ble anerkjent både i sin samtid og i ettertiden. Hun er i tillegg en av få politikere som har klart å vinne nasjonale valg tre ganger. Det er litt av en prestasjon!

4. Hvem frykter du mest av konkurrentene i politikken? (Hvorfor)

Svar: Erna Solberg, fordi hun er særdeles kunnskapsrik. Hun er både en god samarbeidspartner og en fryktet motstander.

5. Din største politiske nedtur?

Svar: I tillegg til å være stortingsrepresentant er jeg bystyremedlem i Trondheim bystyre. Det har jeg vært de siste seks årene, og det har vært en reise i nedturer fra opposisjonssiden i bystyresalen.

6. Er det noe du vil forby? (Hvorfor)

Svar: Nei, i utgangspunktet ikke. Vi bør være mer opptatt av å fjerne påbud og forbud som er skapt av byråkrater og politikere, og som bare skaper problemer og utfordringer for folk flest i hverdagen.

7. Hva er det verste/beste med å være folkevalgt? (hvorfor)

Svar: Det verste er at man får mindre tid til familie og venner enn man hadde tidligere, på grunn av mye reising og pendling. Det beste er å drive valgkamp og få møte helt vanlige folk, bedrifter, organisasjoner og alle andre som kommer med gode forslag om hvordan hverdagen kan bli enklere og bedre for dem.

8. Også noen favoritter:

Bok: Det meste av Jo Nesbø

Artist/band: Bob Dylan

Serie: Solsidan

Film: Kongens nei

Reisemål: Las Vegas

Mat: Mammas pannekaker

Drikke: Øl

Trønder: Håkon Ladejarl, Norges første trønderkonge