Politiet i Trøndelag meldte torsdag formiddag om utrykning til Namsos ungdomsskole. Det var røykutvikling på stedet. I tillegg var det observert flammer i forbindelse ventilasjonsanlegget på skolen, meldte politiet på Twitter.

Elevene ble evakuert.

Utlufting

Klokken 10.50 fikk brannvesenet en automatisk brannmelding fra skolen. De rykket da ut og klokken 11.05 var brannen slukket, opplyser operatør Christina Wågan ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag.

- Det drives nå utlufting på stedet, sier Wågan i 11.30-tiden.

Alle elevene er evakuert fra skolen og de dimmiteres for resten av dagen, melder operasjonssentralen.

- Skolen blir stengt også fredag fordi vi må få ut røyklukta. Kanskje må rommene også vaskes ned og da kan skolen bli stengt også i neste uke, sier rektor Grete Mo.

Ikke mistanke om noe kriminelt

Operasjonsleder Ole Tuset ved Trøndelag politidistrikt opplyser at politiet nå gjør etterforskningsskritt på stedet.

- Kan dere si noe om årsak til brannen?

- Vi er på stedet for å undersøke dette, men vi har ikke noen indikasjoner som tyder på at det er noen kriminell aktivitet som ligger til grunn for brannutviklingen, sa Tuset.

- Ble noen skadd som følge av brannen?

- Det har vi ikke opplysninger om. Vi har heller ikke fått vite noe om omfanget av de materielle skadene som skal ha oppstått, sier operasjonslederen.

Brann i motor

Rektor Mo sier til adressa.no klokken 13.30 at brannen startet i en motor som driver ei vifte i tilknytning til et naturfagrom på skolen.

- Derfra har røyken spredt seg via luftekanalene til resten av skolen. Vi fikk ut elevene og ansatte fort, og brannvesenet fikk raskt kontroll. Sånn sett gikk dette veldig bra, sier Mo.

Får hente telefoner

Den første meldingen som gikk ut fra skolen var at elevene er permittert, deretter fulgte meldingen om at det ikke blir skole fredag på grunn av røyklukt i klasserommene.

- Elevene får hente mobiltelefonenen sine i ettermiddag, mens annet utstyr de har blir liggende på skolen. Når vi vet mer hva som skjer med utlufting, vasking og så videre, blir det lagt ut melding om dette på skolen hjemmeside, sier rektor.

Det skal ha vært observert flammer i ventilasjonsanlegget på skolen. Foto: Kjetil Langeng