Tyskregistrerte bobiler er et ganske vanlig syn på norske sommerveier. Men det som politiet oppdaget inne i bobilen til det tyske ekteparet i 60-årene tidlig i august er heller uvanlig. For da politiet stoppet bilen i Kolvereid, viste det seg at den var fullastet med 2,6 tonn tomhylser til en verdi på omlag 52 000 kroner.

De ble siktet for 30 tyverier av tomhylser som ble stjålet fra forskjellige skytterbaner i blant annet Nordland og Nord-Trøndelag.

Vinkelsliper

I Salten tingrett er ekteparet dømt for tyveriene, samt tvyeri av 10 frossenpizzaer, og innføring av skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon uten tillatelse. I forbindelse med tyveriene ble også flere dører ødelagt som paret må erstatte.

I dommen mot mannen heter det at han brukte flat jernstang fra et hjulskiftverktøy, skrutrekker og vinkelsliper for å komme seg inn i husene hvor tomhylsene ble oppbevart.

«Siktede oppga at hylsene ble hentet i bøtter og ble tømt over i svarte firkantete tønner. Alle hylsene ble lagret i bobilen. De hadde ikke noen form for mellomlagring», heter det i dommen.

Ifølge dommen har ekteparet også tidligere vært i Norge med samme ærend.

- Merkeligste jeg har opplevd

Kvinnens forsvarer Hilde Guldbakke legger ikke skjul på at denne formen for tyveri ikke er dagligdags.

- Innenfor vinningskriminalitet er det noe av det merkeligste jeg har opplevd, sier Guldbakke til NRK.

Forsvareren sier at ekteparet også har fått en inndragningssum på 100.000 kroner, hvor bobilen ble stilt som sikkerhet.

Hun sier til NRK at summen for tomhylsene er i det nedre sjiktet av hva som er mulig ved salg på det åpne markedet.

- Potensielt kan det være snakk om hundretusener i forskjell.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter