I dag startet rettssaken i Inntrøndelag tingrett som skal prøve å komme til bunns i hvorfor det skjedde.

Ifølge aktor, statsadvokat Unni Sandøy, var det en gemyttlig og fredelig stemning mellom far og sønn bare timer før drapet skal ha skjedd.

- Tiltalte prøvde aktivt å rekruttere medlemmer til en menighet på arbeidsplassen samme dag. Det fikk han beskjed om å slutte med av sin nærmeste overordnede i firmaet, sa Sandøy i sitt innledningsforedrag.

Tiltalte nektet straffskyld da rettsaken startet mandag formiddag.

Påtalemyndigheten mener 25-åringen må dømmes til tvunget psykisk helsevern.

Psykotisk i gjerningsøyeblikket

- Hovedproblemstillingen i straffesaken vil dreie seg om hvorvidt vilkåret for å dømmes til tvungent psykisk helsevern er oppfylt, sier statsadvokat Unni Sandøy.

Det var torsdag 30. mars i år at 25-åringen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin far i 60-årene. Voldshendelsen skjedde på åpen gate i Steinkjer.

De sakkyndige har funnet tiltalte psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Mor og bror skal vitne

På rettssakens første dag skal blant annet tiltaltes mor og bror vitne. Dessuten skal mannen som kom først på åstedet, og meldte fra til nødetatene, fortelle hvordan han opplevde det som skjedde ved boligen i Steinkjer på ettermiddagen den 30. mars i år.

Statsadvokat Unni Sandøy mener 25-åringen må dømmes til tvunget psykisk helsevern. Her sammen med etterforskningsleder Leif Gundersen. Foto: Leif Arne Holme