Bussene som ble totalskadd i brannen i Kolvereid natt til tirsdag ble brukt til skolekjøring i Nærøy.

Rammer 300 elever

300 skolebarn står dermed uten skoleskyss tirsdag morgen.

- Det er elever fra fire skoler som blir berørt. Vi henter nå inn reservebusser fra Levanger, Steinkjer og Namsos slik at vi kanskje kan klare å få i gang skoleskyssen igjen i ettermiddag, sier administrerende direktør i Trønderbilene, Vidar Kjesbu.

Skolebarna som blir berørt er elever ved Nærøysund Skole, Kolvereid barne- og ungdomsskole, Ytre Namdal VGS og Rørvik skole.

Reservebussene som hentes inn er materiell som selskapet har i beredskap i tilfelle tekniske problemer eller når andre ting oppstår.

Brant på oppstillingsplassen

Det var forbipasserende og naboer som varslet om brannen cirka klokken 03.00 natt til tirsdag. De ødelagte bussene hadde oppstillingsplass ved Trønderbilenes serviceverksted på Kolvereid.

- De står parkert her til vanlig og vi har også sjåførfasiliteter i tilknytning til serviceanlegget. Bussene hadde en gjennomsnittsalder på cirka ti år, anslår Kjesbu.

Hvor store verdier som gikk tapt har ikke direktøren rukket å undersøke ennå.

- Det viktigste er at ingen ble skadd. Nå ytes det maksimal innsats fra selskapet for å få på plass reserveløsninger.

- Hva tenker du om selve brannen?

- Når en buss først tar fyr er det alltid dramatisk. Når bussene står sammen blir også smittefaren betydelig. Når det gjelder årsaken har vi ikke tenkt så mye på det foreløpig. Det får bli en sak for politi og brannvesen, sier Kjesbu.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.