De to mennene i 30-årene er dømt til 36 og 18 dagers fengsel. Mannen med høyest hastighet fikk dommen i vår, mens den andre fikk dommen i forrige uke. Både Trønder-Avisa og Bladet har tidligere omtalt saken.

I august i fjor kjørte de to til Storlien hvor de handlet snus. På tur hjem passerte de en laserkontroll ved Teveltunet i Meråker. Der ble de målt til 148 og 171 km/t.

Les også: Dømt for å ha råkjørt hjem fra snushandel på Storlien

Sivilt politi på hjul

En sivil tjenestebil fulgte etter de to MC-førerne.

«Patruljen fikk beskjed om ikke å bruke blålys, men heller prøve å holde kontroll bak – dette på grunn av faren for at motorsyklene kunne stikke fra. Tiltalte og kompisen oppdager etter hvert at det ligger en sivilbil bak dem, og de stanser selv på en rasteplass ca. 10 km nedenfor målestedet», heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Les også: Fire bilførere mistet førerkortet i en trafikkontroll på E14 ved Teveldalen

Gammel MC

Tiltalte skal ha erkjent å ha kjørt over 80 km/t, som er fartsgrensen på stedet, men mener imidlertid at han ikke kan ha holdt høyere fart enn 120-130 km/t. Dette fordi han er usikker på om hans gamle motorsykkel ikke kan holde en slik fart.

Les også: - Bilen hadde stor hastighet og gjorde farlige forbikjøringer

- Retten finner etter en helhetsvurdering av de bevis som er fremlagt ikke grunn til å tvile på forklaringen fra politioverbetjenten og den lasermålingen som ble loggført. Retten legger etter dette til grunn som fullt ut bevist at tiltalte kjørte med en hastighet av 148 km/t i en 80-sone, heter det i dommen.

Fengsel og tap av førerkort

Mannen som ble målt til 171 km/t ble i vår dømt til fengsel i 36 dager. Han ble også fradømt retten til førerrett for en periode på 30 måneder og dømt til å betale saksomkostninger på 5000 kroner. Kompisen som ble målt til 148 km/t fikk 18 dagers fengsel, tap av førerkort i 18 måneder og må betale saksomkostninger på 3000 kroner.

Les også: Så mye koster egentlig harryturen