- Jeg er litt overveldet, men dette blir helt fantastisk, sier 22-åringen til Adresseavisen fredag kveld, etter sin første dag i ny jobb som Hellelands personlige rådgiver.

Ifølge lokalavisen Innherred, ble hun forespurt om å ta jobben i helgen. Det ble offisielt kjent i fredag, da det ble lagt ut en nyhetsmelding om ansettelsen på regjeringens hjemmeside.

Bred kulturbakgrunn

Siden august 2015 har hun jobbet som kommunikasjonsrådgiver for Høyres stortingsgruppe med sosiale medier som sitt fagfelt. I valgkampen jobbet hun blant annet med Erna Solbergs facebookprofil. Sosiale medier vil også være en av oppgavene hennes i den nye jobben.

- Jeg kjenner Linda litt fra før. Jeg var med henne litt i valgkampen, og jeg husker at hun tok veldig godt mot meg da jeg startet å jobbe for Stortingsgruppa. Det var nok litt ekstra fordi vi begge var trøndere, sier Aasan.

Hun ser frem til å jobbe i et departement, få erfaring derfra og nærmere innsikt i hvordan prosessene der foregår. Passende nok er også kulturfeltet noe som står verdalingen spesielt nært.

I 2012 var Aasan en av Spel-statistene Adresseavisen møtte da de var med på hesjekurs før Spelet om Heilag Olav.

– Jeg var med i Verdal teaterlag. Jeg har vokst opp med teater, Arnulf Haga og Spelet, hver sommer. Og jeg gikk dramalinja på Inderøy videregående skole. I tillegg har jeg vært aktiv i idrett, så dette er et spennende område som passer meg godt, sier Aasan.

Skulle bli advokat

Hun flyttet til Oslo etter videregående skolen, for å studere jus. Hun er halvveis i studiet, men nå er det satt på vent.

- Jeg ser aller mest frem til å jobbe med Linda. Hun er utrolig dyktig og en energibunt uten like, som har mange baller i luften samtidig og greier å ta imot dem. Jeg ser frem til å være med henne og lære, sier Aasan.