Det var natt til fredag at politiet slo til mot en bolig i Inderøy i Nord-Trøndelag.

- Vi hadde på forhånd fått tips fra folk i nærområdet, som hadde kjent en mistenkelig lukt. I natt kjørte en patrulje i det aktuelle området, og de kjente en betydelig hasjlukt godt utenfor huset. Det var en varmepumpe som sto på, og det var ikke akkurat friskluft som kom ut, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Trøndelag politidistrikt.

Skal analyseres

Etter disse observasjonene, mente jourhavende politijurist at det var skjellig grunn til å foreta både pågripelse og ransaking. Det som deretter møtte politiet da de gikk inn i boligen var 110 cannabisplanter og en del ferdig tørket materiale. Det var Trønder-Avisa som omtalte politiaksjonen først.

- I vår målestokk er 110 cannabisplanter et stort beslag, sier etterforskningslederen.

Det ble også beslaglagt produksjonsutstyr fra huset i Inderøy, opplyser etterforskningsleder Leif Gundersen.

Den beslaglagte plantasjen og produksjonsutstyret på stedet er nå brakt inn til politistasjonen på Steinkjer. Det ferdig tørkede materialet skal sendes til Kripos for analyse - det skal også plantene som sto i potter. Men først må dette tørkes - av politiet.

- Vi kan jo ikke gå i hasjdunst

- Hadde du kommet til politistasjonen i dag, hadde du kjent en stram hasjlukt i både kjelleren og første etasje. Vi kan jo ikke gå i hasjdunst, så vi håper å få bort lukta fort. Plantene som sto i potter ble klippet og vi har nå funnet et tett rom med god ventilasjon hvor vi er i gang med å tørke plantene, forklarer Gundersen.

I arrest

En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet etter beslaget. Kun mannen sitter i politiets arrest fredag formiddag. Han har tatt på seg ansvaret for plantasjen, ifølge etterforskningslederen.

- Vi har en foreløpig siktelse som går på tilvirkning og oppbevaring av stoffet. Damen er siktet for medvirkning, sier Gundersen.

Den siktede mannen skal avhøres fredag.