Ved 21-tiden i går ble bjørnen felt av et jaktlag ved Klesmofjellet i Grong. Det skjedde etter at Grong kommune fikk innvilget skadefellingstillatelse sist uke, opplyser vilt- og miljørådgiver Britt-Agnes Buvarp.

– Jegerne som var ute er veldig sikre på at det er riktig bjørn, sier Buvarp.

Store rovviltproblemer

I sommer har bønder med sau i området mellom Harran i Grong og Høylandet kommune hatt store problemer med rovdyrskader. Ifølge Buvarp i Grong kommune var så mange som 33 sauer dokumentert revet av bjørn og antatt tatt av bjørn da den siste søknaden ble sendt.

Adressa.no har snakket med lederen for jaktlaget som felte bjørnen. Han forteller at svært mange har vært involvert i søk etter og felling av bjørnen. Han er fornøyd med at de nå har fått has på sauejegeren. For øvrige spørsmål henviser han til Grong kommune.

Alle gode ting er fire

–Det er fjerde gang at det blir gitt slik fellingstillatelse i dette området. Den første gangen var det formelt Høylandet kommune som søkte, de tre siste gangene har vi søkt, sier Buvarp.

Det er en hannbjørn som nå er felt. Trolig et yngre dyr. Bjørnen vil nå bli sendt til undersøkelser og analyser. Buvarp sier DNA-analyser sannsynligvis gir klart svar på hvor denne har vært på ferde og eventuelt hvor den har gjort skader på dyr.

– Det er ting som tyder på at det også var denne bjørnen som skapte problemer for sauebønder i området i fjor sommer, sier Buvarp.