NA har vært i kontakt med Nav flere ganger i forbindelse med saken om Willy Storhaug som fikk telt og sovepose fra Nav. De bestrider ikke at de har skrevet ut rekvisisjon.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi i Nav verken foreslår eller forventer at telt skal benyttes som husvære, sier leder for Nav Midtre-Namdal, Geir Tore Buvarp.

- Men Storhaug forteller oss at han fikk en rekvisisjon av dere og hentet seg et telt og en sovepose?

- Jeg verken kan eller vil gå nærmere inn på en enkeltperson eller enkeltsak av hensyn både til taushetsplikt og andre forhold, sier han.

- Storhaug sier også at han opplever at han ikke blir tatt seriøst når han henvender seg?

- Det eneste jeg kan si er at vi ofte har saker som er komplekse og som har flere sider ved seg, sier Geir Tore Buvarp.

- Rutinene er gode nok

Helse og omsorgssjefen i Namsos kommune ønsker ikke å kommentere Willy Storhaugs sak, men mener kommunen har både nok boliger og gode rutiner for saksbehandling når folk søker bolig.

- Det er vanskelig for oss å kommentere enkeltsaker, sier helse- og omsorgssjef Morten Sommer.

Han sier at kommunen er bundet av taushetsplikt i alle slike saker, og at selv om de skulle få fullmakt til å uttale seg har de ingen uttaleplikt.

- Det er ei vurdering vi må gjøre i hvert enkelt tilfelle om det skulle bli aktuelt, fordi det ofte handler om personvern og personsensitive opplysninger, sier han.

Skal bidra

Helse- og omsorgssjefen sier at Namsos kommune skal bidra til at folk får bolig og tak over hodet.

- Vår oppgave er å gi bistand eller tilbud om bolig når enkeltpersoner eller familier ikke klarer å skaffe seg bolig på det åpne markedet eller ikke evner det ut fra en gitt situasjon, sier Sommer.

En kommunal bolig er slik kommunen vurderer det en såkalt sistehåndsbolig, hvor alt annet skal være forsøkt først, og den som søker må kunne dokumentere grunnen til at de ikke kommer inn på det vanlige boligmarkedet.

Sommer sier at siden han ikke kjenner den konkrete saken, kan han heller ikke si noe om vanlige rutiner er fulgt.

Ingen «normal saksbehandlingstid»

- Våre saksbehandlere tar imot og behandler søknader fortløpende, ut fra retningslinjer som går på prioriteringer og gitte kriterier, sier han.

- Hva er normal saksbehandlingstid når noen søker bolig?

- Vi har ingen normal, siden hver enkelt søknad behandles individuelt, men det kan være alt fra en dag til en til to uker, styrt av det aktuelle behovet i hvert tilfelle, sier Sommer.

- Har kommunen boliger tilgjengelig per i dag?

- Vi har tilstrekkelig antall boliger ut fra den normale etterspørselen,

- Hvorfor blir da noen stående uten tilbud?

- Vi behandler som sagt dette fortløpende, og hvis vi ikke kan skaffe et kommunalt tilbud på kort varsel, har vi også muligheter for å benytte oss av andre midlertidige løsninger, sier han.

- Som for eksempel?

- Moteller, campingplasser eller andre løsninger ment for kortere opphold, sier Sommer.

Etter å søkt om hastehjelp og midlertidig bolig for flere uker siden uten å få svar, valgte Willy Storhaug å flytte på "hybel" under Namsosbrua for å ikke være til mer bry for kompiser og bekjente. Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa