- Det er første gang jeg hører om en slik hendelse. Dette viser at det å jobbe på veien innebærer en risiko, og er farlig, sier Torodd Østerås, seksjonsleder i Statens vegvesen i Nord-Trøndelag.

Ulykken skjedde på Verdal bru. Tidligere i dag var det en dødsulykke like ved brua.

Rykket ut

Statens vegvesen rykket rutinemessig ut til ulykkesstedet for å bistå politiet i etterforskningen.

- Vi rykker alltid ut når det er dødsulykker. Vi gjør ulike undersøkelser på åstedet for å vurdere hvordan situasjonen var der og da, når ulykken skjedde, sier Østerås.

En del av undersøkelsen innebærer å gjøre video-opptak av av veistrekningen hvor ulykken skjedde. Det var i forbindelse med det at det igjen smalt i Verdal:

- Vår mann var i ferd med å gjøre video-opptak med et kamera som er fastmontert i bilen. Han kjørte i en fart av 50-55 km/t, og hadde alle de nødvendige varsellamper på bilen. Plutselig blir han påkjørt bakfra, forteller Østerås.

Varsellamper

Vakthavende fra Statens vegvesen var alene i bilen da ulykken skjedde, og kom uskadet fra ulykken. Bilen ble imidlertid såpass skadet at den ikke var kjørbar etterpå.

- Jeg ble litt overrasket da jeg fikk høre om dette, og litt satt ut. Heldigvis fikk jeg bekreftet at vår mann ikke var skadet, og at den andre sjåføren heller ikke var alvorlig skadet, sier Østerås.

Han sier at de nå vil ivareta den ansatte, og følge han opp gjennom helga. I tillegg vil de på mandag ta en nærmere gjennomgang av hendelsen.

- Umiddelbart ser jeg ikke at det er noe vi kunne gjort annerledes. Det er en stor gul bil vi benytter, og den hadde alle nødvendige varsellamper på, sier Østerås.

Etterforskes

Ulykken ble meldt til politiet klokken 19.55 i kveld. Operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt sier at begge bilene ble så skadet at de trengte berging etter ulykken. Ulykken skjedde i en 80-sone.

- En person måtte til legesjekk etter ulykken, men det skal ikke være snakk om personskade, sier Olsen.

Føreren av den andre bilen var en mann i begynnelsen av 20-årene fra Verdal.

- Vi har opprettet sak på hendelsen, og hatt innledende samtaler med begge parter. Den videre etterforskningen vil vise om det er grunnlag for å komme med tiltak mot noen av partene, sier Olsen.

Det ble tatt rutinemessig promilletest av begge sjåførene, men det er ikke mistanke om promille.

- Vår mann var i ferd med å gjøre video-opptak med et kamera som er fastmontert i bilen. Han kjørte i en fart av 50-55 km/t, og hadde alle de nødvendige varsellamper på bilen. Plutselig blir han påkjørt bakfra, forteller Torodd Østerås. Foto: Leif Arne Holme
Begge bilene må taues vekk fra stedet. Foto: Leif Arne Holme