- Dommen sier ikke noe om at summen skal betales tilbake med renter. Men det er det jeg ønsker å gjøre. Problemet er bare at jeg ikke har noen inntekt. Utsiktene er mørke, fastslår Staldvik (59) i et portrettintervju med Sorgenfri, som kommer på gata mandag.

Skylder 450 000

Den tidligere sauebonden ble i juni dømt til fire måneders fengsel for underslag.

Da han var fylkessekretær i Nord-Trøndelag Bonde- og småbrukarlag tok han ut 630 000 kroner fra organisasjonens konto og satte inn på et utenlandsk fond. Dette skjedde uten styrets godkjenning.

I retten forklarte Staldvik at han satte pengene inn på de utenlandske kontoene fordi han trodde det skulle gi god avkastning. Gjennom ni forskjellige uttak fra småbrukarlagets konto i perioden februar til juli i 2012, tappet han nesten lagets konto helt.

Staldvik har allerede betalt tilbake 180 000 kroner, men fremdeles gjenstår altså 450 000.

Kvinne-rykter

Nå går Staldvik og venter på å få vite når han skal inn til soning.

- Jeg gruer meg ikke til å sitte inne. Det fins sikkert verre steder å oppholde seg enn i fengsel. Men det plager meg at jeg skal være borte så lenge. Jeg er spesielt bekymret for hvordan det skal gå med Skjenkestova, sier Staldvik til Sorgenfri.

Han forteller at døtrene hans har tatt det hele med stor ro, fordi han har fortalt dem hva som skjedde og at de har godtatt det slik.

- Selv har jeg fått høre det, men ikke mer enn jeg kan tåle. Men så er det jo gjerne slik at man sjelden får høre slikt direkte. Jeg vet det har vært en del prat på bygda, blant annet at det var en kvinne som fikk meg til å ta pengene. Men det er vanskelig å forsvare seg mot rykter, det er omtrent som å få kaviar inn på tuben igjen, fastslår Inge Staldvik overfor magasinet.