Det var et påstått gjeldsbeløp på 40 000 kroner, som fikk 23-åringen fra Innherred til å utføre mishandlingen.

I april i år skjøt 23-åringen en annen mann en rekke ganger med en strømpistol, og slo og sparket han flere ganger i hoderegionen og andre deler av kroppen. Ett av slagene førte til nesebrudd.

Det var Trønder-Avisa som omtalte saken først.

- Pågikk i en halvtime

23-åringen var også tiltalt for å ha puttet en kjøkkenkniv i munnen på mannen, men retten mente at det ikke kunne bevises.

Volden ble påført sammen med en kompis av en kompis av 23-åringen. Mishandlingen pågikk i minst en halvtime, mener Inntrøndelag tingrett.

Rekke andre forhold

23-åringen ble i Inntrøndelag tingrett i tillegg dømt for en rekke andre forhold. Blant annet for å ha kjørt ulovlig uten førerkort flere ganger, og for å kjøre i ruspåvirket tilstand.

Han skal også ha kastet en kvinne i bakken og slått henne i ansiktet.

Mannen ble også dømt for å ha truet en medsiktet i politiarresten. Begge var pågrepet for å ha oppbevart 250 gram hasj og 30 000 kroner i kontanter.

Fikk strafferabatt

Aktor ville gi mannen tre års fengsel, men Inntrøndelag tingrett dømte mannen til to års fengsel. Retten la vekt på at mannen innrømmet forholdene han var tiltalt for. Han fikk derfor en strafferabatt på fire måneder.

Elektrosjokkvåpenet og en slåsshanske ble inndratt av retten. Mannen fikk lov til å beholde tre kniver, en baseballkølle og de 30 000 kronene som ble funnet under hasjbeslaget.

I tillegg ble mannen fradømt retten til å føre motorvogn for alltid.