- Men nå er også kornlagrene i Buvika fulle, opplyser Elling Røstad, siloleder ved Verdal kornsilo.

Kornbøndene på Innherred rapporterer at det gjennomsnittlig er høstet 500 kilo korn per dekar. Det er godt over gjennomsnittet for Trøndelag

- Det er mye korn. Avlingene er store, veldig store. Vi er ikke på nivå med rekordåret i 2008, men det er ikke langt unna, sier Røstad.

Første gang med båt

Han fremholder at det er første gang Verdal kornsilo og Rindsem mølle i Verdal har benyttet båtfrakt for å frakte korn til Felleskjøpet Agris kornsiloer i Buvika. Vanligvis har ikke mengdene vært større enn at kornet som det ikke har vært lagringsplass for i siloene på Innherred, er blitt fraktet med vogntog.

–Men i år har kornmengden rett og slett vært for store til at det er fornuftig å bruke vogntog.

Røstad opplyser at båttransporten fra Verdal med korn både fra Verdal kornsilo og Rindsem mølle, hadde en last på 3000 tonn. Omtrent samme mengde ble fraktet med båt fra Steinkjer kornsilo.

Sparer 200 vogntoglass

Dette tilsvarer 200 vogntoglass. Når det er havneanlegg begge steder er det mest fornuftig å benytte seg av båttransport, fremholder Røstad.

Senere vil kornet bli fraktet tilbake til Nord-Trøndelag, nærmere bestemt til fôrfabrikkene i Steinkjer og Overhalla. Rindsem mølle er fôrfabrikk for økologisk korn. Alt økologisk korn i regionene blir etter hvert transportert dit.

- Vil det bli flere båttransporter?

- Nei. Nå er det slutt. Kornhøsten er i realiteten avsluttet. Det som er igjen skal vi kunne håndtere greit, sier Elling Røstad.