- Det er ikke noe vi tar stilling til ennå, men vi får vurdere om det er grunnlag for noe sånt når vi har fått en avklaring om saken, sier advokat Tore Angen.

Han er forsvarer for moren (26) til den ett år gamle gutten som ble funnet død. Siden november i fjor har både hun og faren (30) vært siktet for medvirkning for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Saken bør henlegges

Verken obduksjonsrapporten etter dødsfallet, eller to nye tilleggsrapporter fra eksterne rapporter som har undersøkt guttens dødsfall, har kunnet konkludere med noen klar dødsårsak. Både Angen og farens forsvarer, Thomas Randby, sa i går til adressa.no at de mener saken bør henlegges.

I neste uke skal påtalemyndigheten og statsadvokaten møtes for å diskutere saken.

Vil ha avklaring

- Vi må ta ett steg om gangen. Nå foreligger det en siktelse. Blir saken henlagt så er det en mulighet for at dette kan bli en erstatningssak, sier Randby til Nrk.no.

Angen sier han nå forventer en kjapp avklaring omkring saken. Politiadvokat Silje Årstadvold Valstad sa i går til Adressa.no at hun ikke har fått lest den siste ekspertrapporten og derfor ikke vil si noe mer om hva som bør skje i saken før etter dette.

Vanlig med erstatning

På direkte spørsmål om det er vanlig å kreve erstatning i saker der personer blir fengslet og det senere viser seg at siktelse blir frafalt, viser Angen til at det er vanlig med oppreisingserstatning etter nærmest faste satser. Han viser til at det er noe som uansett vurderes automatisk i saker der dette er aktuelt.

LES OGSÅ: Vil avhøre moren om barnedødsfallet

- Men her er det uansett ikke snakk om lang fengsling for min klients del, sier Angen.

Barnedødsfallet i Vanvikan.

27. november i fjor ble en 15 måneder gammel gutt funnet død i familiens hjem i Vanvikan i Leksvik kommune.

Barnets far (30) ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse.

28. november ble også barnets mor (26) siktet. Begge foreldrene ble siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Paret nekter straffskyld.