Rektor Kjartan Høstland ved Verdalsøra ungdomsskole anmeldte forsøket på ildspåsettelse av et elevtoalett som ble oppdaget mandag morgen.

- Det var tydelig at det hadde vært åpen flamme mot en lyskuppel og en ventil i taket. Det var en god del sot på stedet, sier han til adressa.no.

Stengte av toalettet

Skadeverket har trolig skjedd mellom fredag klokka 12.00 og mandag klokka 12.00. Det er renholdere som oppsøker toalettet på disse tidspunktene.

- Da vi oppdaget det, så stengte vi av toalettet og ventet til politiet hadde gjort sine undersøkelser, sier rektoren.

Operasjonsleder Bjørn Haugan i Nord-Trøndelag politidistrikt bekrefter at de mottok en melding om hendelsen tirsdag morgen klokka 09.32.

- Rektor ringte og sa at noen hadde forsøkt å tenne på et elevtoalett på skolen. Det var ikke kjent hva var benyttet for å tenne på toalettet. Det har trolig slukket av seg selv. Krimtekniker var raskt på stedet og gjorde sine undersøkelser, sier han.

Anonym lapperunde

Rektor Høstland forteller at det ble gjennomført en anonym lapperunde blant elevene i dag, og dette ble gitt til politiet.

- Vi ba elever om å skrive ned dersom de hadde sett noe eller hørt om noe som kunne knyttes til dette, forteller han.

Samtlige foreldre har fått sms-melding om hendelsen, og foreløpig er det ukjent hvem som står bak skadeverket.

- Kjempealvorlig

- Vi ser på dette som en veldig alvorlig sak. Det er nærmere tusen ansatte og elever på denne skolen. Å forsøke å sette fyr på en slik bygning er kjempealvorlig. Skolen er veldig kompakt og dette toalettet ligger like ved hovedinngangen til elevene, forteller han.

Han ønsker ikke å spekulere i hva som har skjedd, men understreker at de ikke tolererer slik atferd.

- Man får bare håpe at det var ubetenksomhet, sier han.

Rektor Kjartan Høstland ved Verdalsøra ungdomsskole reagerer på at noen har forsøkt å tenne på et toalett som ligger i hovedbygget. Foto: leif arne holme