Forrige lørdag omkom 52 år gamle Olav Susegg fra Steinkjer i en motorsykkelulykke i den thailandske provinsen Nakhon Ratchasima (bedre kjent som Korat, journ.anm.) som ligger sørøst i Thailand. Nå er broren Johan på plass i Thailand for å finne ut hva som skjedde, og ta med urnen hjem til Steinkjer.

Døde på stedet

- Vi vet at han har kollidert med en Toyota Vigo hvor han skulle svinge ut av en trang bru. Vi fikk først vite at han ikke hadde skyld i ulykken, men i den skriftlige rapporten som ambassaden har fått fra politiet står det ikke noe om skyld. I rapporten står det at han og motorsykkelen seilet bortover veien, og at han ble konstatert død på stedet, sier Johan Susegg til adressa.no.

Han er i Thailand sammen med to søstre, og en av Olavs kamerater som kjenner Thailand godt.

Meldte flytting

Den nå omkomne 52-åringen meldte flytting til Thailand i 2012. Han jobbet som sykepleier i Inderøy kommune, og var også  kjent som musiker i nordfylket. Han etterlater seg familie både i Thailand og Norge.

- Vi har fått god hjelp og råd fra den norske ambassaden om hva vi kan gjøre for å komme nærmere et svar. I morgen tar vi turen til den lokale politistasjonen i Chaiyaphum for å få snakke med dem som var på stedet, sier han.

- Fått gode råd

Han håper på klart svar, men er innforstått med at det kan bli vanskelig.

- Får vi ikke mer enn det som står i rapporten slår vi nok oss til ro med det. Det kan hende det vil koste mer enn det smaker hvis vi må koble inn advokat videre for å få mer svar. Da må vi bare akseptere det som rapporten forteller, sier han.

Han synes den norske ambassaden og politiet hjemme i Steinkjer har gjort en bra jobb med å hjelpe familien, og gitt gode råd på veien videre.

Hjem med urne

- Det formelle og hva slags rettigheter vi har, har vi fått hjelp til. Vi har også blitt anbefalt noen begravelsesbyråer. Men det praktiske må vi ordne selv. Så vi skal få ordnet en liten seremoni for de pårørende i Thailand før han skal kremeres. Vi får ikke dødsattest før han er kremert. Så tar vi med oss urnen hjem, sier Johan Susegg.

Hvis alt går etter planen lander Johan og reisefølget på Værnes neste onsdag.