En mann i 20-årene pådro seg lettere skadd i en jaktulykke i Bangdalen i Namdal i Nord-Trøndelag. Politiet ble varslet av AMK-sentralen i 18-tiden.

Meldingen gikk ut på at mannen hadde blitt skudd i brystet, og en luftambulanse ble tilkalt.

Lettere skadd

Klokken 18.30 landet luftambulansen på stedet hvor mannen ble skadd. Den tok med seg den skadde, og fløy rett til Levanger sykehus.

I en pressemelding opplyser sykehuset at mannen er lettere skadd. Han er innlagt og får behandling for skuddskadene. Våpenet mannen ble truffet av skal være en hagle.

- Det var veldig godt å høre at det dreide seg om lettere skader, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen.

Ikke avhørt

Politiet opplyser overfor adressa.no at de vil etterforske hendelsen.

- Selv om det er lettere skader, så vil vi opprette en sak til etterforskning. Det skal være snakk om et vådeskudd. Vi har ingen tro på at han har skutt seg selv, sier Olsen.

Politiet forsøkte søndag kveld å komme i kontakt med jaktlaget mannen skal ha gått sammen med. Det lykkes imidlertid ikke.

- Jaktlaget var langt inne i fjellet, og rakk ikke å komme seg ned før det ble mørkt. Vi har en avtale om at de skal ringe når de har kommet ned. Det betyr at det sannsynligvis ikke blir noen avhør av dem før på mandag, forklarer Olsen.

Heller ikke den skadde vil bli avhørt søndag.

Populært jaktområde

Bangdalen er et populært jaktområde i Namsos. For tiden er det storfugljakt og rypejakt i området. Mannen var på jakt med jaktlaget.

- Vi har ikke lykkes med å komme i kontakt med resten av jaktlaget enda. De er langt inne i skogene uten dekning. De skal kontakte oss når de får dekning.